H. B. utanpotlassport.hu 2021.10.22 18:43 Frissítve: 2021.10.27 14:23

Kosár: tovább tart a lendület az U20-as címvédő Körmendnél

Az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság egyetlen veretlen csapataként az Egis Körmend vezeti a tabellát. A bajnoki címvédő együttes vezetőedzőjét, Kocsis Tamást kérdeztük a kiváló rajtról.

Az Egis Körmend U20-as férfi kosarasai a 2021-es naptári évben mindössze egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget a 24 győztes mérkőzés mellett, miközben ez idő alatt júniusban a korosztályos bajnoki címet is megszerezték. Azonban a Rába-partiak sikerszériája nem állt meg, mi több továbbra is tart, immáron a következő bajnokságban is. Kocsis Tamás együttese öt győzelemmel kezdte az új évadot, és egyedüli veretlenként vezeti a tabellát, így nem meglepetés, hogy ezúttal is a körmendiek lesznek a legnagyobb esélyesek az aranyéremre. A Vas megyeiek trénerét kérdeztük a remek szezonkezdetről, és körmendi diadalmenet titkáról.

Továbbra is tart a lendület az U20-as bajnoki címvédő Körmendnél Forrás: Egis Körmend

Továbbra is tart a lendület az U20-as bajnoki címvédő Körmendnél  •  Forrás: Egis Körmend

„Az idei esztendőben csupán a Rátgéber Akadémia győzött le minket még az országos döntő első meccsén, és igazából azt a vereséget is leginkább a nyolcas döntő előtti közel másfél hónapos szünetnek tudom be. Viszont azt az egyetlen mérkőzést leszámítva folyamatosan meggyőző, kiegyensúlyozott formát mutatnak a fiúk. Szerencsére a bajnoki cím óta is tart a lendületünk, és néhány kisebb változás mellett, nagyjából ugyanazzal a maggal vágtunk neki a mostani bajnokságnak. Oroszi Bence és Németh András ugyan távozott, de továbbra is erős a keretünk, és ezt az első öt fordulóban eddig remekül igazoltuk a pályán. Annak kifejezetten örülök, hogy nálunk – ahogyan eddig is – elsősorban a csapatjáték dominál, és ezt igazolja az a tény, hogy heten is legalább kilenc pontot átlagolnak, viszont az egyes statisztikai mutatókban egyetlen játékosunk sem tartozik a közvetlen élmezőnybe" – nyilatkozta Kocsis az Utánpótlássportnak.

A szakember úgy látja, hogy a szépszámú, tehetséges körmendi fiatal a felnőttcsapatban is egyre több lehetőséget kap.

„Persze szeretnénk megvédeni a bajnoki címet az U20-ban, de számomra sokkal legfontosabb, hogy akik rendre jól teljesítenek a korosztályos bajnokságban, és folyamatosan lehet rájuk számítani, azok megkapják a játékperceket az NB I/A-csoportjában is. Ott pedig élni tudjanak az adódó sansszal. A „fiatalszabály" miatt mindenképpen megkapják a lehetőséget, viszont akkor tudnak igazán előrelépni, ha a kiélezett szituációkban is a pályán lesznek, amire egyre több példát látok. A legutóbbi DEAC elleni szoros meccsen például Takács Kristóf 19 évesen vállalt el, és dobott be egy nagyon fontos hárompontost. A fiataljaink ezekből a tapasztalatokból épülnek a legjobban."

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.