UP-info utanpotlassport.hu 2020.08.05 10:36 Frissítve: 2020.08.05 10:37

Kosárlabda: megkezdődött a munka az NKA Pécsben

Vége a nyári szünetnek a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs egyesületében: az edzők és a játékosok is visszamentek a Rátgéber László vezette nevelőműhelybe, amelyben hétfőn megkezdődött a felkészülés a 2020/2021-es szezonra.

A kollégium már vasárnap benépesült, megérkeztek a gyerekek, kora délután pedig szülői értekezleten ismerkedhettek a szülők és a játékosok az klub életével, szabályaival. Hétfőn aztán teljes gőzzel beindult a munka a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsben: reggeltől-estig, három pálya foglalt a csarnokban, telt ház van a konditeremben, és az erőnléti edzők is elkezdték a játékosok fizikai felkészítését.

Újraindult az élet az NKA Pécsben Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia

Újraindult az élet az NKA Pécsben  •  Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia

Az akadémián mintegy háromszázötven fiatallal kezdték meg ebben a szezonban a munkát – akadnak köztük távolabbról érkezők, miként helyi, pécsi gyerekek is. A csapatedzések mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek az egyéni képzésekre, hiszen a legfontosabb az, hogy a kosarasok egyénileg fejlődjenek, technikailag és erőnlétben is kifogástalan állapotban legyenek – kihozzák belőlük a maximumot. Garancia erre a szakmai munka minősége és mennyisége is, a legmagasabb korosztályokban napi öt–hat órát edzenek a kosarasok − áll a klub által kiadott közleményben.

A 2020/2021-es szezon baranyai újdonsága, hogy az NKA Pécs felnőtt férfiegyüttese az NB I/B piros csoportjában, vagyis a másodosztályban szerepel. Már az előző idényben is sok szurkolót és szakembert vonzottak a dinamikusan fejlődő fiú gárda meccsei, s az akadémia vezetői bíznak benne, hogy a most következő évadban még többen jönnek el a csarnokba a színvonalasnak ígérkező mérkőzésekre.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.