UP-info utanpotlassport.hu 2021.02.24 14:11 Frissítve: 2021.02.24 14:21

Kosárlabda: kezdődhet a kadét fiúk rájátszása

Kialakult a fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásának csoportbeosztása, a felsőház legjobbjai a piros csoportba kerültek.

Február végén a fiú kadét kosárlabdaligában elkezdődik a harc az országos bajnoki nyolcas döntőbe jutásért. A mezőnyt három csoportra osztották az alapszakaszban elért helyezések alapján: a pirosba, a fehérbe és a zöldbe. Az elsőszámú országos főtábla két csoportjának (A és B) első négy helyezettje a piros csoportban küzd egymással, onnan az első hat együttes jut egyenes ágon a fináléba. A többi csapat az alsóházi együttesekkel kiegészülve a fehér és a zöld jelzésű csoportban játszik a nyolcas döntő maradék két helyéért.

Nagy harc várható a döntőbe jutásért Forrás: Bornyi Márton

Nagy harc várható a döntőbe jutásért  •  Fotó: Bornyi Márton

A legerősebb, piros csoportban az alapszakaszban elért eredményei alapján némiképp kiemelkedik a Vasas Akadémia és a Kecskeméti KA; a fővárosiak 14 mérkőzésből 12 győzelmet jegyeztek, míg a kecskemétiek 13 sikert könyvelhettek el. A Budapesti Honvéd és a Soproni Sportiskola ugyanolyan mérleggel zárta az első kört, 11 győzelemmel és 3 vereséggel. Szoros küzdelem várható a legjobb hat pozícióért, hiszen a másik négy együttes: a Zsíros Tibor KA, a DEAC, a Dombóvári Kosársuli és a Kaposvári SI is hasonló mérleggel érkezett a rájátszásba.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.