Kosárlabda: elrajtolt a rájátszás a kadét leánybajnokságban

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 17:52
Címkék
A hét végén elkezdődtek a rájátszás küzdelmei a kadét leány kosárlabda-bajnokságban, míg a juniorok között az utolsó mérkőzésekkel lezárult az alapszakasz.

A kadét leány kosárlabda-bajnokság A jelű alapszakaszcsoportjában január első hetében lejátszották az utolsó mérkőzést is, amelyen az NKA Pécs/A– a 38 VAL-ig jutó Rátkai Eszter vezetésével–hengerelt a negyedik negyedben a szintén tripla-dupla közelében végző Toman Dórával felállóCsata DSE ellen (60–81). A vereségtől függetlenül 9-1-gyel a fővárosiak nyerték a csoportot, a Pécs 8-2-vel a második lett– számol be az összefoglalójában a hunbasket.hu.Rátkai Eszter vezetésével–hengerelt a negyedik negyedben a szintén tripla-dupla közelében végző Toman Dórával felállóCsata DSE ellen (60–81). A vereségtől függetlenül 9-1-gyel a fővárosiak nyerték a csoportot, a Pécs 8-2-vel a második lett– számol be az összefoglalójában a hunbasket.hu.

Ezzel kialakult a rájátszás mezőnye, mi több a hét végén már elindultak a playoff küzdelmei is. A Piros csoportban már javított is a Csata–Toman Dóra és Vladár Róza nagyszerű játékára építve, főként a két középső negyedben irányítva a játékot, idegenben verte aDarazsak Sportakadémia/A-t (70–75). A mezőny legjobbjakénta soproniKókai Patrícia Tímea27 ponttal zárt.

Forrás: Soproni Darazsak Sportakadémia
Forrás: Soproni Darazsak Sportakadémia

A soproni Darazsak Sportakadémia és a Csata DSE meccse nyitotta a rájátszást a kadét lányok piros csoportjában  •  Forrás: Darazsak Sportakadémia

A Fehér B csoportban sokáig irányította a meccset a Salamon Réka, Raffay Dóra és Plangár Réka vezette Darazsak Sportakadémia/B a Szolnoki Sportcentrum/A ellen. Szoboszlai Laurával az élennagyot hajráztak avendég Tisza-partiak, de nem tudtak fordítani (67–65). Az Atomerőmű-KSC Szekszárd sokkal simább mérkőzésen verte a Török Flóris-Törekvés SE/A-t (96–65), miután a jól játszó Hencsik Adrienn mellett Szücs Gréta egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott (37 pont, 19 pattanó, 5-5 blokk és szerzett labda, 3 gólpassz, 66 VAL), és Csákvári Viktóriaszintén kiemelkedő volt a 40-es VAL-mutatójával– a túloldalon a 37 pontos Szikszai Franciska (47 VAL) bizonyult– messze– a legjobbnak.

A Zöld A csoportban a Nagy Viktória Veronika és Babay-Bognár Kinga fémjelezte Óbudai Kaszások csapata pontosan dupla annyi pontot dobott, mint a Szombathelyi SI (84–42). A Zöld B csoportbanGergő Janka és Csomor Laura húzta a Kecskeméti KA/B együttesét, amely a jó kezdésének köszönhetően verte a Mihály Panna vezette Széchenyi KA/A-t (56–67).

Eközben a juniorok között is befejeztéka csapatok az alapszakaszt a B jelű csoportban. Az NKA Pécs/A kiemelkedő csapatmunkájára építve tükörsimán verte a Kecskeméti KC/A-t (93–32). Katona Boglárka és Telek Noémivezérletével a BEAC-Újbuda KA/A a második negyedben lépett meg a Darazsak Sportakadémia/A-tól (73–61), melynek legjobbja Molnárová Anna-Laura volt. A BEAC ezt követően szoros találkozón diadalmaskodott a Kecskemét otthonában (56–59).

A Pécs 10-0-val nyerte a csoportot, a BEAC lett a második (7-3), a Sopron a harmadik (6-4), míg a Kecskemét a negyedik (3-7).

KADÉT LEÁNYBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, CSOPORTBEOSZTÁS
Piros csoport
Csata DSE
NKA Pécs/A
BEAC-Újbuda KA/A
DVTK Akadémia/A
Darazsak Sportakadémia/A
Vasas Akadémia/A
Zsíros Akadémia Kőbánya/A
PVSK NKA/A
Fehér A csoport
Kecskeméti KA/A
Kiss Lenke KA/A
Szegedi KE/A
Bajai NKK/A
Fehér B csoport
Atomerőmű-KSC Szekszárd
Darazsak Sportakadémia/B
Szolnoki Sportcentrum/A
Török F.-Törekvés SE/A
Zöld A csoport
Óbudai Kaszások
Szombathelyi SI
Bajai NKK/B
Zalaegerszegi KTE
Zöld B csoport
Széchenyi KA
Kecskeméti KA/B
Vasas Akadémia/B
NKA Pécs U15/B

JUNIOR LEÁNYBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, CSOPORTBEOSZTÁS
Piros csoport
NKA Pécs/A
Csata DSE
Vasas Akadémia/A
BEAC Újbuda KA/A
DVTK Akadémia/A
Darazsak Sportakadémia/A
Zsíros Akadémia Kőbánya
Kecskeméti KC/A
Fehér A csoport
Nyíregyházi Kosársuli
Kiss Lenke KA/A
Széchenyi KA/A
Miskolci SI Vadmacskák
Fehér B csoport
Atomerőmű-KSC Szekszárd
Szegedi KA/A
NKA Pécs U17/B
Török Flóris-Törekvés SE/A
Zöld A csoport
MTK Budapest
DVTK Akadémia/B
Kanizsai Vadmacskák SE
Bajai NKK
Zöld B csoport
BEAC-Újbuda KA/B
PVSK NKA/A
Szolnoki MÁV SE
Dávid Kornél KA/A

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik