H. B. utanpotlassport.hu 2021.09.19 22:20 Frissítve: 2021.09.19 22:50

Kosárlabda: bronzérmes a 3x3-as fiúválogatott a lisszaboni U17-es Eb-n

Az U17-es fiúválogatott bravúros teljesítménnyel a harmadik helyen zárt a lisszaboni 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon, ugyanis a bronzmeccsen a magyar fiatalok 16-12-re verték a hazai pályán szereplő portugálokat.

Miután a Lekli József szövetségi edző vezette U17-es fiúválogatott szombaton a csoportja második helyen zárt, továbbjutott a legjobb nyolc közé a Lisszabonban zajló 3x3-as korosztályos kosárlabda Európa-bajnokságon, majd a vasárnap délutáni negyeddöntőben a német csapat volt az ellenfele a Ságodi Róbert, Szabó Dániel, Horváth Ádám és Kőházi Bence összetételű magyar együttesnek.

Forrás: FIBA.Basketball

Bronzémesként zárt az U17-es fiúválogatott a lisszaboni Eb-n  •  Forrás: FIBA.Basketball

A találkozó végig szoros küzdelmet hozott, kifejezetten kevés pont született a tíz perc alatt. A mérkőzés nagyrészében a németek jártak előrébb, azonban a végjátékban a mieink néhány távoli dobással abszolút elbizonytalanították az ellenfelet, majd Ságodi vezérletével 13-9-es győzelmet arattak. Ezt követően a fináléba jutásért az ukrán alakulat következett.

Az elődöntőt ugyan a piros-fehér-zöld csapat kezdte jobban, de hamar átvették a vezetést keleti szomszédaink, a mérkőzés kétharmadánál már négy ponttal is vezettek az ukránok, ám a magyar gárda ennek ellenére is kiélezetté tette a végjátékot. Ságodi büntetőkkel egyenlíthetett volna a legvégén, de mindkét dobása kimaradt, így a válogatott 14-12-re kikapott, és a bronzmeccsen folytathatta a hazai környezetben szereplő portugálok ellen.

Az éremcsatában Lekli legénysége gyorsan 4-0-s előnyre tett szert, és a korán megszerzett vezetéssel sokáig jól sáfárkodtak Kőháziék, a végjáték kezdete előtt viszont egy pontra zárkóztak a házigazdák. Azonban ettől cseppet sem torpantak meg a fiúk, Horváth két duplával végérvényesen szertefoszlatta a portugálok dobogós reményeit. A mieink 16-12-re diadalmaskodtak, így szenzációs eredményt elérve bronzérmesek lettek a lisszaboni kontinensviadalon a szlovén és az ukrán válogatott mögött.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.