K. B. utanpotlassport.hu 2020.09.28 08:52 Frissítve: 2020.09.28 09:01

Kosárlabda: a junior fiúk és a kadét lányok küzdöttek a főtábláért

Véget ért a kosárlabdázók utánpótlás országos bajnoki selejtezőtornáinak első fordulója: ezúttal a junior fiúk és a kadét lányok léptek pályára azért, hogy a legjobbakkal szemben küzdhessenek az alapszakaszban.

A Dávid Kornél KA fiataljai (fehérben) hibátlan mérleggel jutottak az első számú főtáblára Forrás: Facebook

A Dávid Kornél KA fiataljai (fehérben) hibátlan mérleggel jutottak az elsőszámú főtáblára  •  Forrás: Facebook

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az utánpótlás országos bajnoki selejtezőtornákkal rajtolt a kosárlabdázók új évada; a versenydömping ezúttal a junior fiúk és a kadét lányok kétnapos viadalaival folytatódott. A fiúk mezőnyében a liga top tizenkét helyezettje automatikusan az elsőszámú főtáblára került, a fennmaradó négy helyért négy tornán, négyfős csoportokban küzdöttek meg a srácok. Csak az első helyezett kvalifikálta magát tehát.

A Kecskeméti KA elképesztően simán nyert a hazai rendezésű viadalon: a VUKE-Veszprémet 124−17-re, a Beszterce KK-t 126−32-re, míg a MEAFC-ot 113−46-ra győzte le. Hasonlóan nagykülönbségű sikert nem aratott egyetlen másik bajnok sem, igaz, különösebb veszélyben sem forgott a helyük: az Atomerőmű GYKSE, a Dombóvári Kosársuli KE és a Dávid Kornél KA is behúzta mindhárom meccsét.

A kadét lányok között a kiemelési lista első nyolc helyezettje tudhatja magát biztos indulónak a legjobbak között, a maradék négy szabad helyért ugyanolyan szisztéma mentén játszottak a hölgyek, mint a junior fiúk.

Az A csoport bajnoka ebben a bajnokságban is a Kecskeméti KA lett úgy, hogy a tornának otthont adó sereghajtótól, a PVSK Akadémiától egypontos vereséget szenvedett (74−73).

Kemény kvartett volt a B jelű: a DEAC, a Dávid Kornél KA, a Széchenyi KA és az MTK Budapest nézett farkasszemet egymással, végül a debreceniek utasítottak mindenkit maguk mögé. A C csoportban a Szeged KE, a D-ben pedig a DVTK Akadémia nyert.

UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKI SELEJTEZŐTORNÁK
Fiú junior
A csoport: 1. Kecskeméti KA, 2. MEAFC, 3. Beszterce KK, 4. VUKE-Veszprém
B csoport: 1. Atomerőmű GYKSE, 2. BDSE Basket, 3. Kiss Lenke Kosársuli, 4. Bajai Bácska
C csoport: 1. Dombóvári Kosársuli KE, 2. Körmendi Törpördögök, 3. OSE Lions, 4. NKA Pécs
D csoport: 1. Dávid Kornél KA, 2. Vásárhelyi Kosársuli, 3. Újpest-MT, 4. Kaszások Akadémia
Leány kadét
A csoport: 1. Kecskeméti KA, 2. Soproni Darazsak Sportakadémia B, 3. Bajai NKK, 4. PVSK Akadémia
B csoport: 1. DEAC, 2. Dávid Kornél KA, 3. Széchenyi KA, 4. MTK Budapest
C csoport: 1. Szegedi KE, 2. Kanizsai DKK, 3. Kiss Lenke Kosársuli, 4. Török Flóris-Törekvés SE
D csoport: 1. DVTK Akadémia, 2. NKA Pécs, 3. Vasas Akadémia B, 4. MVSI Vadmacskák

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.