K. B. utanpotlassport.hu 2020.09.09 17:01 Frissítve: 2020.09.14 15:38

Kosárlabda: a Csatában a terhelési egyensúly megtartására törekednek

Négy junior és két kadétkorú kosaras kezdhetett el dolgozni a Ludovika-FCSM Csata nő élvonalban szereplő együttesében; Bódi Ferenc edzővel beszélgettünk arról, milyen szisztéma mentén szerepelnek a fiatalok a klub csapataiban.

Finoman fogalmazva sem jött jól a Csata DSE junior leány kosárlabdacsapatának az, hogy a legutóbbi bajnokságot idő előtt lefújták a koronavírus-járvány miatt; az együttes 24 meccset nyert egyhuzamban, így veretlen maradt. Az alakulat hat fiatalja, a 17 éves Balogh Liza, Farkas Szonja (16), Gyöngyösi Janka (16), Rakita Lili (17), Strausz Edina (15) és Toman Petra (15) immár a Tursics Krisztián vezette NB I/A csoportban szereplő együttessel, a Ludovika-FCSM Csatával készül. Sőt, felkészülési meccsen mindahányan bizonyíthattak is már.

A Ludovika-FCSM Csata fiataljai Forrás: csatabasketball.hu

A Ludovika-FCSM Csata fiataljai  •  Forrás: csatabasketball.hu

„A kialakult helyzet miatt több klubnak is szerényebb körülmények között kell nekivágnia az új kiírásnak − kezdi az élvonalbeli csapat másodedzője, Bódi Ferenc, aki a Csata több utánpótlás-alakulatában egyaránt tevékenykedik trénerként. − Ennek én kifejezetten örülök, mert szeretem, ha a feltörekvő, fiatal, tehetséges és ambiciózus sportolók lehetőséghez jutnak a legmagasabb szinten. Meggyőződésem, hogy ily módon lehet a legjobb perspektívát adni a gyerekeknek. A lányok szépen alkalmazkodnak, és próbálják felvenni azt a ritmust, amely jóval gyorsabb, mint amihez hozzászoktak.”

Persze adódik a kérdés: ha a junioregyüttes zöme a felnőttmezőnyben szerepel, kik képviselik a Csatát az U18-as bajnokságban és az NB I/B-ben?

„Ahogyan őket, úgy a náluk kisebbeket is próbáljuk felfelé játszatni, meg kell találni azt a fajta terhelési egyensúlyt, amely ideális nekik. Kettős terhelést tehát minden korosztályban kapnak a lányok nálunk, ennél többet nem javaslok, noha a mérkőzések sokasága miatt ez néha elkerülhetetlen. Arra figyelünk, hogy az országos bajnoki nyolcas döntőben mindenki szerepelhessen a saját korcsoportjában, hiszen senkitől nem szeretnénk elvenni az ezzel járó élményt.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.