Kosár: Lukácsi parádésan időzítette formáját a kadét döntőre

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 19:28
Címkék
A házigazda NKA Pécs szerezte meg a bajnoki címet az U16-os fiú kosárlabdázók múlt hét végi nyolcas döntőjében. Az Atomerőmű SE elleni fináléban Lukácsi Gábor kivételes teljesítménnyel vétette észre magát pécsi részről, így a legvégén abszolút megérdemelten választották meg az MVP-nek, ráadásul mindezt elsőéves kadétként érte el.

Mint arról beszámoltunk, az NKA Pécs kosárlabdacsapata nyerte a kadét fiúk országos döntőjét, miután ahazai környezetben játszottfináléban77–57-re legyőzte az Atom City-Atomerőmű SE együttesét. A döntő legértékesebb játékosának– a 28 pontos produkciójával az egész mezőnyből kiemelkedő– Lukácsi Gábort választották.Mint arról beszámoltunk, az NKA Pécs kosárlabdacsapata nyerte a kadét fiúk országos döntőjét, miután ahazai környezetben játszottfináléban77–57-re legyőzte az Atom City-Atomerőmű SE együttesét. A döntő legértékesebb játékosának– a 28 pontos produkciójával az egész mezőnyből kiemelkedő– Lukácsi Gábort választották.

Lukácsi Gábor 28 pontjával oroszlánrészt vállat a pécsiek kadétbajnoki címében Forrás: NKA Pécs
Lukácsi Gábor 28 pontjával oroszlánrészt vállat a pécsiek kadétbajnoki címében Forrás: NKA Pécs

Lukácsi Gábor 28 pontjával oroszlánrészt vállat a pécsiek kadétbajnoki címében  •  Forrás: NKA Pécs

„Fantasztikus élmény volt, hogy hazai pályán játszhattuk a döntőt, végig remek hangulat jellemezte az ASE elleni finálét– nyilatkozta Lukácsi az Utánpótlássportnak.–Hatalmasat lendített rajtunk a szurkolók támogatása.Emiatt isnagyon agresszívan kezdtünk támadásban és védekezésben is, ennek köszönhetően máraz elején elléptünk, viszont a második negyedben sajnos felengedtünk kicsit, miközben a paksiak dobásai pedig sorban estek be, emiatt a félidőre csak egy pontra olvadt a vezetésünk. Majd a nagyszünetben átbeszéltük a dolgokat, és újra ugyanazzal azenergiával játszottunk, mint amivel kezdtünk– a támadó oldalon ismét jó döntéseket hoztunk, és jó védekezés is párosult mellé,így sikerült megint elhúzni, és végül eldöntöttük a meccset."

Lukácsi ponttermése mellett öt lepattanóval, három gólpasszal és egy szerzett labdával is hozzájárult a pécsiek bajnoki címéhez, összességében 28-as VAL-mutatóval zárt.A kivételes teljesítmény értékét csak tovább növeli, hogyelsőéves kadétként (2007-es születésűként) érte el, a főként egy évvel idősebbek mezőnyében.

A kiemelkedő teljesítménye után Lukácsi Gábor megérdemelten lett a döntő MVP-je Forrás: NKA Pécs
A kiemelkedő teljesítménye után Lukácsi Gábor megérdemelten lett a döntő MVP-je Forrás: NKA Pécs

A kiemelkedő teljesítménye után Lukácsi Gábor megérdemelten lett a döntő MVP-je  •  Forrás: NKA Pécs

„A döntő előtti pillanatokban a megszokottnál is nagyobb volt bennem az izgatottság. Abszolút oda akartam tenni magam, hiszen az egész évadban erre készültünk. Ez a meccsen végül abszolút jól jött ki, ültek a dobások, remekül működött a csapatjátékunk is, és a legvégén már csak élveztem a játékot."

A fiatal játékos tavaly nyáron Nagykőrösről érkezett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiára, és elmondása szerint, akkor korántsem számított rá, hogy villámgyorsan ilyen sikerekben lehet része.

„Szeptemberben úgy vágtam neki ennek az évadnak, hogy az első évem leginkább a tapasztalatszerzésről fog szólni, illetve hogy megszokjam a új környezetet. Mivel fiatalabb vagyok, azt gondoltam, valószínűleg kevesebbet játszom majd. Azonban nagyon örülök, hogy ezvégül nem így lett, és már ebben a szezonban fontos szerep hárult rám. Szerencsére az országos döntő hétvégéjén a legjobb formámat tudtam hozni, és megszereztük az áhított az aranyérmet. Az MVP-cím pedig csak a hab a tortán. Remek visszaigazolás, hogy megéri beletenni a sok-sok munkát a mindennapokban."

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik