H. B. utanpotlassport.hu 2022.05.17 19:28 Frissítve: 2022.05.23 12:42

Kosár: Lukácsi parádésan időzítette formáját a kadét döntőre

A házigazda NKA Pécs szerezte meg a bajnoki címet az U16-os fiú kosárlabdázók múlt hét végi nyolcas döntőjében. Az Atomerőmű SE elleni fináléban Lukácsi Gábor kivételes teljesítménnyel vétette észre magát pécsi részről, így a legvégén abszolút megérdemelten választották meg az MVP-nek, ráadásul mindezt elsőéves kadétként érte el.

Mint arról beszámoltunk, az NKA Pécs kosárlabdacsapata nyerte a kadét fiúk országos döntőjét, miután a hazai környezetben játszott fináléban 77–57-re legyőzte az Atom City-Atomerőmű SE együttesét. A döntő legértékesebb játékosának – a 28 pontos produkciójával az egész mezőnyből kiemelkedő – Lukácsi Gábort választották.

Lukácsi Gábor 28 pontjával oroszlánrészt vállat a pécsiek kadétbajnoki címében Forrás: NKA Pécs

Lukácsi Gábor 28 pontjával oroszlánrészt vállat a pécsiek kadétbajnoki címében  •  Forrás: NKA Pécs

„Fantasztikus élmény volt, hogy hazai pályán játszhattuk a döntőt, végig remek hangulat jellemezte az ASE elleni finálét – nyilatkozta Lukácsi az Utánpótlássportnak. – Hatalmasat lendített rajtunk a szurkolók támogatása. Emiatt is nagyon agresszívan kezdtünk támadásban és védekezésben is, ennek köszönhetően már az elején elléptünk, viszont a második negyedben sajnos felengedtünk kicsit, miközben a paksiak dobásai pedig sorban estek be, emiatt a félidőre csak egy pontra olvadt a vezetésünk. Majd a nagyszünetben átbeszéltük a dolgokat, és újra ugyanazzal az energiával játszottunk, mint amivel kezdtünk – a támadó oldalon ismét jó döntéseket hoztunk, és jó védekezés is párosult mellé, így sikerült megint elhúzni, és végül eldöntöttük a meccset." 

Lukácsi ponttermése mellett öt lepattanóval, három gólpasszal és egy szerzett labdával is hozzájárult a pécsiek bajnoki címéhez, összességében 28-as VAL-mutatóval zárt. A kivételes teljesítmény értékét csak tovább növeli, hogy elsőéves kadétként (2007-es születésűként) érte el, a főként egy évvel idősebbek mezőnyében.

A kiemelkedő teljesítménye után Lukácsi Gábor  megérdemelten lett a döntő MVP-je Forrás: NKA Pécs

A kiemelkedő teljesítménye után Lukácsi Gábor megérdemelten lett a döntő MVP-je  •  Forrás: NKA Pécs

„A döntő előtti pillanatokban a megszokottnál is nagyobb volt bennem az izgatottság. Abszolút oda akartam tenni magam, hiszen az egész évadban erre készültünk. Ez a meccsen végül abszolút jól jött ki, ültek a dobások, remekül működött a csapatjátékunk is, és a legvégén már csak élveztem a játékot."

A fiatal játékos tavaly nyáron Nagykőrösről érkezett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiára, és elmondása szerint, akkor korántsem számított rá, hogy villámgyorsan ilyen sikerekben lehet része.

„Szeptemberben úgy vágtam neki ennek az évadnak, hogy az első évem leginkább a tapasztalatszerzésről fog szólni, illetve hogy megszokjam a új környezetet. Mivel fiatalabb vagyok, azt gondoltam, valószínűleg kevesebbet játszom majd. Azonban nagyon örülök, hogy ez végül nem így lett, és már ebben a szezonban fontos szerep hárult rám. Szerencsére az országos döntő hétvégéjén a legjobb formámat tudtam hozni, és megszereztük az áhított az aranyérmet. Az MVP-cím pedig csak a hab a tortán. Remek visszaigazolás, hogy megéri beletenni a sok-sok munkát a mindennapokban." 

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.