H. B. utanpotlassport.hu 2021.05.16 20:42 Frissítve: 2021.05.16 21:23

Kosár: a serdülők után a kadét fiúk között is a Vasas lett a bajnok

A Vasas Akadémia csapata 61-34-re nyert az NKA Pécs kosarasai ellen a kadét fiúk vasárnapi országos bajnoki döntőjének fináléjában.

Az U14-es pasaréti fiúk bajnoki címe után egy héttel a Vasas kadét kosárlabdacsapata is aranyéremmel zárta a korosztályos országos bajnoki döntőt. A hazai pályán szereplő piros-kékek a döntő első percétől kezdve igyekeztek érvényesíteni fölényüket a Rátgéber Akadémiával szemben. Ennek megfelelően 16-8-as előnnyel zárták az első negyedet, ezután a második szakaszban tovább hizlalták fórjukat, ebben a legnagyobb szerepet az összesen 19 pontig jutó, Laczházi Bence Botondnak vállalt.

A Vasas nagyon simán nyerte az ob-döntő mindhárom mérkőzését Fotó: Bornyi Márton

A Vasas nagyon simán nyerte az ob-döntő mindhárom mérkőzését  •  Fotó: Bornyi Márton

A félidei 32-17-es állás után a Vasas játékosai a harmadik negyedben sem álltak le a pontgyarapítással. A záró tíz percre már 27 pontos vezetéssel fordultak az alakulatok, így a negyedik negyed csupán formalitássá vált. Két évvel ezelőtt ugyanez a párosítás volt a fináléban, akkor a mecsekiek diadalmaskodtak, most azonban a fővárosi egyesületnek 61-34-re sikerült visszavágni a Pasaréti Sportcentrumban.

Az aranycsata előtti bronzmérkőzés ennél jóval szorosabb ütközet volt a Sopron és a Honvéd között, mi több egy drámai fordítást is hozott a találkozó. A soproniak már 45-29-re is vezettek a félidőben, ugyanakkor a harmadik negyedben ezt egy óriási fővárosi futás követte, a Honvéd gárdája 26-6-ra nyerte ezt az etapot. A véghajrában fej fej mellett haladtak az együttesek, végül azonban 65-63-as győzelemmel a Honvéd ifjoncai állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

A másik két helyosztómérkőzésen az ötödik pozícióért a ZTE 72-61-re verte a Dombóvárt, míg a hetedik helyen a Zsíros Akadémia végzett, miután 71-69-re felülmúlta a Kecskemétet.

A KADÉT FIÚK ORSZÁGOS BAJNOKI DÖNTŐJÉNEK VÉGEREDMÉNYE:
1. Vasas Akadémia/A
2. NKA Pécs/A
3. Budapesti Honvéd/A
4. Soproni Sportiskola KA/A
5. Zalakerámia ZTE KK/A
6. Dombóvári Kosársuli KE
7. Zsíros Akadémia Kőbánya/A
8. Kecskeméti KA/A
A torna All-Star csapata:
Flasár Botond (Soproni Sportiskola KA/A)
Karda Dominik Krisztián (Budapesti Honvéd/A)
Árva-File Balázs (NKA Pécs/A)
Laczházi Bence Botond (Vasas Akadémia/A)
Bérces Dániel (Vasas Akadémia/A)
A döntő MVP-je:
Laczházi Bence Botond (Vasas Akadémia/A)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.