K. B. utanpotlassport.hu 2020.11.17 08:46 Frissítve: 2020.11.17 10:52

Kosár: a Csata DSE-ben türelmesen kezelik a helyzetet

Bódi Ferenccel, a Csata DSE edzőjével beszélgettünk többek között arról is, hogyan érinti a lányokat a koronavírus-járvány miatt rendhagyóvá vált bajnoki menetrend.

Ahogyan mindenkit, úgy a Csata DSE leány kosárlabdázóit is érintik a kormány által a koronavírus-járvány miatt hozott minden eddiginél szigorúbb intézkedései. Szerencsére edzeni tudnak, az online oktatáshoz viszont ismét hozzá kell szokniuk.

Noha gyakran elkeserednek a Csata játékosai, tudják, mi miért történik Forrás: csatadse.com

Noha gyakran elkeserednek a Csata játékosai, tudják, mi miért történik  •  Forrás: csatadse.com

„A helyzet valamelyest egyszerűbb, hiszen a játékosok és mi is hasonlót éltünk át tavasszal. Akkor a sportélet is teljesen megállt, csak az interneten tarthattuk velük a kapcsolatot. A járvány jelenleg nagy méretet ölt idehaza, épp emiatt különösen figyelünk a szabályok betartására az edzések közben is. A mi sportágunkban persze elkerülhetetlen a kontakt, de a folyamatos fertőtlenítésre ügyelünk, emellett rendszeresen hangsúlyozzuk, hogy a fertőzésmegelőzési rendelet összes pontját tartsák be. Az egészségnél és az emberek életénél semmi nem lehet fontosabb” − nyilatkozik a Csata edzője, Bódi Ferenc.

A bajnokságok finoman fogalmazva sem zajlanak zökkenőmentesen, a kluboknak alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy bármikor lefújhatnak egy-egy mérkőzést.

„Próbálunk minél több meccset játszani, ám ez nem csak rajtunk múlik. Nálunk és az ellenfeleinknél egyaránt megjelent már a vírus. Türelmesnek kell maradnunk, ez az év nem a versenyzésről szól, hanem arról, hogy az emberek biztonságban legyenek. A sportágat természetesen életben kell tartani, emiatt valamilyen úton-módon, nagy nehézségek árán, muszáj működnie a rendszernek.”

A Csata egyébként nem áll rosszul a bajnokságokban; a felnőtt másodosztályban − szinte csak utánpótláskorúakkal − eddig egy vereséget szenvedett, a juniorok és a kadétok között pedig veretlen.

„Mindig minőségi játékosokkal foglalkoztunk, kevesen vagyunk. Ennek érezzük most a hatását; a kadétmezőnyben a hét végén például kilenc kosarassal kellett kiállnunk az NKA Pécs ellen. Mindenki kiszolgáltatott helyzetben van, ám ameddig tudunk, versenyeznünk kell. Az összes egyesületnek alkalmazkodnia kell a másikhoz, hiszen mindenkit érint a probléma. A hátrány persze az, hogy emiatt később, amikor megoldódik a járványügyi helyzet, nagyon sűrű lesz a program. A lányok gyakran elkeserednek, de szerencsére okosak, elfogadják, mi miért történik mostanában. Bízunk benne, hogy a szigorító intézkedések beválnak, és visszaszoríthatjuk a betegek számát. 

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.