Kosár: a Csata DSE-ben türelmesen kezelik a helyzetet

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.17. 08:46
Címkék
Bódi Ferenccel, a Csata DSE edzőjével beszélgettünk többek között arról is, hogyan érinti a lányokat a koronavírus-járvány miatt rendhagyóvá vált bajnoki menetrend.

Ahogyan mindenkit, úgy a Csata DSE leány kosárlabdázóit is érintik a kormány által a koronavírus-járvány miatt hozott minden eddiginél szigorúbb intézkedései. Szerencsére edzeni tudnak, az online oktatáshoz viszont ismét hozzá kell szokniuk.Csata DSE leány kosárlabdázóit is érintik a kormány által a koronavírus-járvány miatt hozott minden eddiginél szigorúbb intézkedései. Szerencsére edzeni tudnak, az online oktatáshoz viszont ismét hozzá kell szokniuk.

Noha gyakran elkeserednek a Csata játékosai, tudják, mi miért történik Forrás: csatadse.com
Noha gyakran elkeserednek a Csata játékosai, tudják, mi miért történik Forrás: csatadse.com

Noha gyakran elkeserednek a Csata játékosai, tudják, mi miért történik  •  Forrás: csatadse.com

„A helyzet valamelyest egyszerűbb, hiszen a játékosok és mi is hasonlót éltünk át tavasszal. Akkor a sportélet is teljesen megállt, csak az interneten tarthattuk velük a kapcsolatot. A járvány jelenleg nagy méretet ölt idehaza, épp emiatt különösen figyelünk a szabályok betartására az edzések közben is. A mi sportágunkban persze elkerülhetetlen a kontakt, de a folyamatos fertőtlenítésre ügyelünk, emellett rendszeresen hangsúlyozzuk, hogy a fertőzésmegelőzési rendelet összes pontját tartsák be. Az egészségnél és az emberek életénél semmi nem lehet fontosabb”− nyilatkozik a Csata edzője, Bódi Ferenc.

A bajnokságok finoman fogalmazva sem zajlanak zökkenőmentesen, a kluboknak alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy bármikor lefújhatnak egy-egy mérkőzést.

„Próbálunk minél több meccset játszani, ám ez nem csak rajtunk múlik. Nálunk és az ellenfeleinknél egyaránt megjelent már a vírus. Türelmesnek kell maradnunk, ez az év nem a versenyzésről szól, hanem arról, hogy az emberek biztonságban legyenek. A sportágat természetesen életben kell tartani, emiatt valamilyen úton-módon, nagy nehézségek árán,muszáj működnie a rendszernek.”

A Csata egyébként nem áll rosszul a bajnokságokban; a felnőtt másodosztályban− szinte csak utánpótláskorúakkal− eddig egy vereséget szenvedett, a juniorok és a kadétok között pedig veretlen.

„Mindig minőségi játékosokkal foglalkoztunk, kevesen vagyunk. Ennek érezzük most a hatását; a kadétmezőnyben a hét végén például kilenc kosarassalkellett kiállnunk az NKA Pécs ellen. Mindenki kiszolgáltatott helyzetben van, ám ameddig tudunk, versenyeznünk kell. Az összes egyesületnek alkalmazkodnia kell a másikhoz, hiszen mindenkit érint a probléma. A hátrány persze az, hogy emiatt később, amikor megoldódik a járványügyi helyzet, nagyon sűrű lesz a program. A lányok gyakran elkeserednek, de szerencsére okosak, elfogadják, mi miért történik mostanában. Bízunk benne, hogy a szigorító intézkedések beválnak, és visszaszoríthatjuk a betegek számát.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik