N. D. utanpotlassport.hu 2022.09.21 16:08 Frissítve: 2022.09.21 19:20

Kézilabda: többen is 30 gól fölött a korosztályos fiúbajnokságokban

Nem spórolnak a gólokkal a fiatal kézilabdázók az U18-as és az U20-as élvonalbeli fiúbajnokságokban; még csak három forduló telt el az őszi szezonból, ám többen már a harmincgólos határt is átlépték.

A múlt héten megvizsgáltuk, hogyan sikerült a szezonkezdet az U18-as és az U20-as első osztályú fiúbajnokságok csapatainak; mindkét korosztályban hibátlanul nyitott a PLER Budapest, a Veszprémi KKFT és a Nemzeti Kézilabda Akadémia, ám nem csak az említett klubok játékosai tettek ki magukért az első három fordulóban.

Barna János Fotó: Wolf Attila/BFKA Veszprém

Barna János gólerősen kezdte a szezont  •  Fotó: Wolf Attila/BFKA Veszprém

Az U18-asok Nyugati csoportjában a BFKA (Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia) Veszprém két győzelemmel és egy vereséggel jelenleg az ötödik, jobbátlövője, Barna János viszont vezeti a góllövőlistát. A fiatal eddig 32 alkalommal köszönt be az ellenfeleknek, őt két találattal lemaradva követi a Veszprémi KKFT játékosa, Vas Attila.

Az említett kézisekhez hasonlóan megugrotta a harmincgólos határt a korosztály Keleti csoportjában  a Budapesti Honvéd játékosa, Kardos Márton (32), aki a bajnokságában egyedüliként mondhatja ezt el magáról.

Az U20-asok Nyugati csoportjában a Veszprémi KKFT-t a – szintén százszázalékos mérleggel álló – NEKA követi; a balatonboglári csapat egyik vezére a góllövőlistát magabiztosan (8 találattal) vezető, a korosztályos válogatottban is szereplő Kovács Tamás, aki három meccsen 31-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

A korosztály keleti képviselői közül egyelőre senki nem jutott 30 találat fölé: a bajnokságuk góllövőlistájának élmezőnye rendkívül szoros, az élen a kecskeméti Bózsa Brendont találjuk (26), azonban a lista hetedikje is csak három góllal van lemaradva az élről.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.