B. V. utanpotlassport.hu 2021.02.08 15:54 Frissítve: 2021.02.15 09:00

Kézi: Szabó Nina a következő szezonban már a DVSC-ben

A női kézilabda NB I-ben szereplő Kisvárda legeredményesebb játékosa a mostani évadban a 19 éves irányító, Szabó Nina. Őt kérdeztük a jelenlegi eredményekről és a jövőjéről.

Közepesen szerepel eddig a mostani évadban a Kisvárda női élvonalbeli kézilabdacsapata, ám ez nem mondható el a 19 éves Szabó Nináról. Bakó Botond együttese az eddigi tizenhárom mérkőzésén négyszer győzött kilencszer pedig vereséget szenvedett, miközben a fiatal irányító 58 gólt szerzett, ezzel pedig vezeti a házi góllövőlistát, és a teljes rangsorban is az előkelő tizenharmadik helyen áll.

Eddig Szabó Nina a Kisvárda legeredményesebb játékosa Forrás: Kisvárda KC

Eddig Szabó Nina a Kisvárda legeredményesebb játékosa  •  Forrás: Kisvárda KC

„A mostani elég nehéz szezonban voltak nagyon jó meccseink, de sajnos négyszer is egygólos vereséget szenvedtünk. Elkaphattuk volna az MTK-t és a Vácot, valamint kötelező pontokat buktunk el a Fehérvár és az Érd ellen – mondta az Utánpótlássportnak Szabó, majd kitért a saját teljesítményére is. – Örülök, hogy viszonylag kiegyensúlyozottan megy a játék, és persze a sok gólnak is. De hozzá kell tenni, hogy a hétmétereseket nagy részben én lövöm, akcióból már nem én vagyok a legeredményesebb a csapatból.”

A büntetőből a mostani kiírásban már huszonhétszer eredményes játékos szerint most különösen fontos időszak következik a számukra.

„A legközelebbi két mérkőzésünket mindenképpen meg szeretnénk nyerni: a Dunaújvárost és a Boglári Akadémiát fogadjuk, és természetesen a négy pont megszerzése a célunk. Utána következik a Győr és a DVSC, az utóbbi ellen megpróbálunk újra meglepetést okozni, mert ősszel egyszer már sikerült.”

A március eleji, debreceni meccs különleges lehet Szabónak, hiszen nyártól a hajdúsági alakulatot erősíti.

„Nagyon meglepődtem, amikor megkerestek, és egyszerre nagyon örültem is neki. Aztán a családommal átbeszéltük az ajánlatot, és úgy láttuk, jó fejlődési lehetőség ez számomra. Különösen motivál, hogy a Debrecennel akár a nemzetközi kupában is bemutatkozhatok.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.

2021.03.02 11:00:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A munka látszott, az alaphang megadva: az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle nyerte a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt.