K. B. utanpotlassport.hu 2021.01.13 18:51 Frissítve: 2021.01.13 18:55

Kardvívás: Keszei Kíra egyéniben is remekelne az utánpótlás Eb-n

A Budapesti Honvéd 17 éves kardvívó reménységével, Keszei Kírával beszélgettünk a szezonban eddig mutatott teljesítményéről; szóba került az is, hogy az idén egyéniben is jó eredményt érne el az utánpótlás Európa-bajnokság juniormezőnyében.

Felemásan alakul a csapatban háromszoros utánpótlás Európa-bajnoki aranyérmes kardvívó, a 17 éves Keszei Kíra szezonja: a juniorok között egyetlen válogatóversenyen sem állhatott dobogóra, de a december végén rendezett felnőtt országos bajnokságon megtört a jég, bronzérem került a nyakába. A Budapesti Honvéd versenyzője ezzel stabilizálta helyét a korosztályos magyar ranglistán, amelyen jelenleg a második.

Keszei Kíra (balról) egyéniben is remekelne az utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: hunfencing.hu

Keszei Kíra (balról) egyéniben is remekelne az utánpótlás Európa-bajnokságon  •  Forrás: hunfencing.hu

„A koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás és a nyári szünet után borzalmasan nehéz volt visszaszoknom a pástra, kiestem a ritmusból. Egyáltalán nem vagyok elégedett az ősszel történtekkel, mert úgy vágtam neki az évadnak, hogy az összes juniorviadalon az elődöntőig menetelek. Ehhez képest ez egyszer sem sikerült. Hozzáteszem: nagyon gyorsan zárkóznak fel hozzánk a fiatalabbak. Jó bizonyíték erre az is, hogy szinte minden alkalommal mások jutottak a legjobb nyolc közé, nem az eddig megszokott sportolók. A kadétvilágbajnok Szűcs Luca kiemelkedett, a dobogóért viszont rendre kemény csaták zajlottak. Legjobban Spiesz Anna lepett meg, aki tizenöt évesen rendre jól szerepelt a válogatókon, ráadásul ő is a bronzig jutott a felnőtt ob-n. Rengeteget fejlődött” − mondja Keszei Kíra.

Az ifjú reménység a magyar bajnokságon nyert medáljával a felnőttek lajstromában is előkelő helyre repítette magát, jelenleg az ötödik pozícióban áll. Hozzátette: eredményében közrejátszott az is, hogy a negyeddöntőben a felnőtt-világranglista 12. helyezettje, a világbajnoki bronzérmes Márton Anna épp vele szemben sérült meg, és így feladta a küzdelmet.

Kíra bízik abban, hogy az idén is kijut az utánpótlás-világversenyekre. Már amennyiben megrendezik azokat...

„Egyelőre semmi sem biztos. A nemzetközi szövetség törekszik a világ- és Európa-bajnokság megtartására, de minden a járványhelyzet alakulásától függ. Úgy érzem, csapatban általában stabilabban teljesítek, mint egyéniben. De szeretnék végre utóbbiban is jó eredményt elérni, az ugyanis megnyugtatna, sokat segítene a lelkemen. Abban is reménykedem, hogy csapatban megvédhetjük az Eb-címünket.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.