Jégkorong: Horváth András a juniorválogatott új szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2020.05.13. 12:59
Címkék
A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.
Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány Forrás: MJSZ
Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány Forrás: MJSZ

Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány • Forrás: MJSZ

Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány Forrás: MJSZ
Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány Forrás: MJSZ

Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány • Forrás: MJSZ

 

Vas Márton, a Magyar Jégkorong Szövetség általános menedzsere eddigi segítőjét, Horváth Andrást kérte fel a juniorválogatott irányítására, és a felkérést – a szakmai bizottság véleményezését és támogatását követően – elfogadta az MJSZ elnöksége is – számol be a jegkorongszovetseg.hu. A 225-szörös válogatott klasszis 19 felnőtt-világbajnokságon szerepelt játékosként, és az U15-ös korosztály után másodszor lesz vezetőedző nemzeti csapatnál, de a legfelső korosztállyal már harmadik éve dolgozik: másodedzőként két junior-világbajnokságon van túl. Előbb 2018-ban harmadik lett a válogatott a divízió I/B-s vb-n, tavaly decemberben pedig hibátlan teljesítménnyel megnyerte a tornát Kijevben, így jövőre a divízió I/A-csoportban folytathatja.

Az új kapitány a szövetség honlapjának adott interjújában elmondta, nem kellett sokat gondolkoznia a felkérésen és örül a megbízatásnak. Filozófiáját is felvázolta.

„Olyan játékosokat szeretnék a válogatottba, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a magyar mezt. Ez a kiindulópont, amit sosem felejthetünk el. Mindent annak fogok alárendelni, hogy ezeket a srácokat a felnőtthoki irányába tereljem, tereljük, és próbáljunk nekik olyan dolgokat átadni, amik segíthetik őket abban, hogy profi jégkorongozóvá váljanak. Ebből semmiképp sem engednék. A legfontosabb emellett az lenne, hogy a srácok megérezzék, hogy bár a sikereket, az előrelépést nagyon kemény munkával és áldozatokkal lehet elérni, közben azért élvezni is lehet azt, amit csinálunk. Ha ezt megtanulják, akkor felejthetetlen élményekben lesz részük a közeljövőben és az elkövetkezendő pár évben is” – nyilatkozta a szakember, és arról is szót ejtett, hogy az eddigi tapasztalatait a saját ötleteivel ötvözve kamatoztatná a juniorválogatottnál, melynek szakmai stábja a következő hetekben lesz végleges.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik