UP-info utanpotlassport.hu 2020.05.13 12:59 Frissítve: 2020.05.13 17:06

Jégkorong: Horváth András a juniorválogatott új szövetségi kapitánya

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

 

Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány Forrás: MJSZ

Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány  •  Forrás: MJSZ

 

Vas Márton, a Magyar Jégkorong Szövetség általános menedzsere eddigi segítőjét, Horváth Andrást kérte fel a juniorválogatott irányítására, és a felkérést – a szakmai bizottság véleményezését és támogatását követően – elfogadta az MJSZ elnöksége is – számol be a jegkorongszovetseg.hu. A 225-szörös válogatott klasszis 19 felnőtt-világbajnokságon szerepelt játékosként, és az U15-ös korosztály után másodszor lesz vezetőedző nemzeti csapatnál, de a legfelső korosztállyal már harmadik éve dolgozik: másodedzőként két junior-világbajnokságon van túl. Előbb 2018-ban harmadik lett a válogatott a divízió I/B-s vb-n, tavaly decemberben pedig hibátlan teljesítménnyel megnyerte a tornát Kijevben, így jövőre a divízió I/A-csoportban folytathatja.

Az új kapitány a szövetség honlapjának adott interjújában elmondta, nem kellett sokat gondolkoznia a felkérésen és örül a megbízatásnak. Filozófiáját is felvázolta.

„Olyan játékosokat szeretnék a válogatottba, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a magyar mezt. Ez a kiindulópont, amit sosem felejthetünk el. Mindent annak fogok alárendelni, hogy ezeket a srácokat a felnőtthoki irányába tereljem, tereljük, és próbáljunk nekik olyan dolgokat átadni, amik segíthetik őket abban, hogy profi jégkorongozóvá váljanak. Ebből semmiképp sem engednék. A legfontosabb emellett az lenne, hogy a srácok megérezzék, hogy bár a sikereket, az előrelépést nagyon kemény munkával és áldozatokkal lehet elérni, közben azért élvezni is lehet azt, amit csinálunk. Ha ezt megtanulják, akkor felejthetetlen élményekben lesz részük a közeljövőben és az elkövetkezendő pár évben is” – nyilatkozta a szakember, és arról is szót ejtett, hogy az eddigi tapasztalatait a saját ötleteivel ötvözve kamatoztatná a juniorválogatottnál, melynek szakmai stábja a következő hetekben lesz végleges.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.