Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.01.20 13:32 Frissítve: 2021.01.20 13:53

Jégkorong: Dóczi Zsombor a MAC-ban és a válogatott is helyt állt

A jelentősen átalakult keret ellenére is az élmezőnybe tartozik a MAC HKB Újbuda jégkorongcsapata az Erste Ligában. Az egyik legnagyobb szerepet játszó fiatalra, a 19 éves Dóczi Zsomborra ráadásul a nagyválogatott szakmai stábja is felfigyelt.

Huszonhét lejátszott mérkőzés után pillanatnyilag a második helyen áll a jégkorong Erste Ligában a nyáron alaposan kicserélődött, és utánpótláskorú játékosok sorával feltöltött MAC HKB Újbuda együttese. Az átmenetet tehát jól megoldották az elmúlt két évadban a szlovák Extraligában szereplő fővárosiak. 

Dóczi Zsombor nem számított rá, hogy ekkora szerep hárul rá az első Erste Liga-szezonjában Forrás: MAC HKB Újbuda

Dóczi Zsombor nem számított rá, hogy ekkora szerep hárul rá az első Erste Liga-szezonjában  •  Forrás: MAC HKB Újbuda

“Szerintem még a saját várakozásainkat is felülmúltuk az eddigi szerepléssel. Nehéz ilyen sok fiatal játékossal a felnőttbajnokságban szerepelni, de szerintem jól összeraktuk a játékunkat, és az idősebb játékosokkal nagyon jól kiegészítjük egymást − nyilatkozta az Utánpotlássportnak Dóczi Zsombor, majd kitért a saját teljesítményére is. − Nem számítottam rá, hogy ekkora szerep jut majd nekem, de örülök a bizalomnak. Pozsival (Pozsgai Tamás - a szerk.) nagyon jó együtt játszani, mindenben számíthatok rá. Rutinos játékosként ő a legnehezebb szituációkban is hidegvérű marad.”  

A 19 éves védő tagja volt annak a juniorgenerációnak, amely 2019 decemberében a kijevi vb-n kiharcolta az I/A csoportba kerülést. Utolsó éves utánpótlásjátékosként azonban a koronavírus-járvány miatt már nem adatott meg neki, hogy az eggyel magasabb szinten is kipróbálja magát.  

“Mindenképpen nagy érvágás volt, valamennyiünknek életre szóló élmény volna. De ez olyan dolog, amiben nincs beleszólásunk, arról már nem is beszélve, hogy nem csak a sport, hanem az élet minden területén nagy károkat okozott a járvány − emlékeztetett, ráadásul az év végén kárpótlásként bemutatkozhatott a felnőttválogatottban a lengyelországi túrán. − Amikor megláttam a meghívót, többször ellenőriznem kellett, hogy tényleg nekem szánták-e azt az emailt. Ha pedig a szezon előtt valaki azt mondja nekem, hogy az Erste Liga mellett a felnőttválogatottban is bemutatkozhatok, megkérdeztem volna, hogy biztosan rám gondolt-e.” 

A szezon java persze csak most következik. A most már felnőttválogatott bekk szerint egy másodpercre sem szabad kiengedniük. 

“Nem szeretek jóst játszani. Lehet, hogy most jól állunk, és sok pontunk van, de ha nem folytatjuk ugyanígy a munkát, akkor amit eddig elvégeztünk, elég lehet akár a semmire is. Keményen kell melózni a folytatásban is, aztán úgyis kiderül, mire lesz elég.” 

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.03.02 11:00:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A munka látszott, az alaphang megadva: az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle nyerte a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt.

2021.02.17 17:50:20

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.