B. V. utanpotlassport.hu 2021.10.27 16:35 Frissítve: 2021.10.27 16:40

Jégkorong: alakul az U20-as válogatott az év végi vb-re

A világbajnoki felkészülés egyik fontos állomása vár november közepén az U20-as jégkorong-válogatottra, Horváth András szövetségi kapitány ki is hirdette keretét az olaszországi tornára, amelyben az Észak-Amerikában játszó fiatalok még nem szerepelnek.

Óriási kihívás előtt áll az U20-as jégkorong-válogatott: decemberben az I/A csoportban, azaz a top tíz után következő legmagasabb osztályban szerepel a csapat. A feljutást még két éve Kijevben vívta ki az együttes még az azóta általános igazgatóvá kinevezett Vas Márton irányításával, tavaly a járványhelyzet miatt törölték a tornát, így az idén csap össze a dániai Horsholmban a házigazda mellett a kazah, a lett, a fehérorosz, a norvég és persze a magyar válogatott.

Forrás: MJSZ

 •  Forrás: MJSZ

A korosztályt 2020 nyara óta irányító Horváth Andrással tétmérkőzésen még nem irányította a társaságot, december 12-én lesz az első hivatalos fellépése. Előtte fontos állomás lehet, a novemberi, olaszországi Négy Nemzet-torna, amelyen három, jelenleg alacsonyabban jegyzett ellenfél vár a fiúkra: a francia, a szlovén és természetesen az olasz együttes.

Több újonc is bekerült a bő keretbe, ami annak is köszönhető, hogy a tengerentúlon játszó légiósok erre az összetartásra nem tudnak hazajönni. A csapat november 8-án, hétfőn a Tüskecsarnokban találkozik egymással, természetesen Covid-teszttel indul a hét, majd még aznap kora délután egy 150 perces jeges edzés következik, két részletben. Hasonló lesz a program kedden is, a délelőtti megbeszélést újabb jeges foglalkozás követi, szerdán pedig már Olaszországba utazik a csapat.

U20-AS NÉGY NEMZET-TORNA, EGNA (OLASZORSZÁG)
November 11., 19:30: Olaszország–Magyarország
November 12., 14:45: Magyarország–Szlovénia
November 13., 11:00: Magyarország–Franciaország

AZ U20-AS JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE A NOVEMBERI ÖSSZETARTÁSRA:
Kapusok:
Antek Tamás (Debrecen), Monostori Tamás (UTE), Remete Gergő (Vasas)
Hátvédek: Balázsi Márton (UTE), Csollák Márkó (MAC), Deák Márton (SaiPa, finn), Dobmayer Dominik (Titánok), Farkas Olivér (DVTK), Gruff Kevin (Vasas), Hadobás Zétény (DVTK), Horváth Donát (Karlskrona, svéd), Jakabfy Sámuel (Debrecen), Kucsma Richárd (Titánok), Ortenszky Tamás (Biel/Ticino, svájci)
Csatárok: Ádám Zsolt (MAC), Ambrus Csongor (Titánok), Antal Norbert Bendegúz (JYP, finn) Csiszer Ádám (Titánok), Fekete Alex (Titánok), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Horácskó Márk (Vasas), Horváth Bence (KalPa, finn), Károly Róbert Nikolász (DVTK), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Mihalik András (DVTK), Németh Kristóf (Titánok), Schlekmann Márk (MAC), Tóth Tamás (DVTK), Varga Balázs (JYP, finn)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.