UP-info utanpotlassport.hu 2022.06.27 18:42 Frissítve: 2022.07.03 09:00

Gokart: a 13 éves Molnár Martin dobogós hellyel zárta az Euro Seriest

Remek formában fejezte be az Energy Corse színeiben versenyző Molnár Martin a Champions of the Future Euro Series-t; a 13 éves gokartos a sorozat utolsó állomásán, az olaszországi Franciacortában a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kiemelkedő sikerrel zárta a négyfordulós Champions of the Future Euro Series gokart-sorozatot Molnár Martin, az Energy Corse versenyzője. A 13 esztendős tehetség az OK Junior kategória döntőjében 77 induló közül a 3. helyet szerezte meg, ami az első dobogós eredménye a korosztály legmagasabb színvonalú versenykategóriájában. Martin sikere egyben az első magyar dobogós eredmény a Champions of the Future sorozatokban – írja a fiatalt menedzselő MOTAM sajtóközleménye.

Molnár Martin (kékben) bronzérmet ünnepelhetett az Euro Series utolsó futamán Forrás: MOTAM

Molnár Martin (kékben) bronzérmet ünnepelhetett az Euro Series utolsó futamán  •  Forrás: MOTAM

Martin az egész hétvége során remek formában versenyzett: az első előfutamát megnyerte, a másodikon a 2. helyet érte el, a többi előfutamon 4. helyeket szerzett. Az elődöntőben, vagyis a Super Heat 2-ben a 3. helyről rajtolt, majd rögtön a futam elején átvette a vezetést és magabiztos versenyzéssel az 1. helyen haladt át a célvonalon.

A büntetés miatt Martin a 6. helyről kezdett a döntőben, az első körök során átmenetileg a 10. hely környékén haladt, majd több előzést is végrehajtott. A sorrendet több baleset is befolyásolta, ezekből Martin jó helyzetfelismeréssel kimaradt, így szoros versenyben a 3. helyen intette le a kockás zászló, ami egyben azt is jelentette, hogy az Energy Corse legsikeresebb versenyzője lett a hétvégén.

Remek formában versenyzett a fiatal a múlt hét végén Forrás: MOTAM

Remek formában versenyzett a fiatal a múlt hét végén  •  Forrás: MOTAM

„Nagyon jó napot zártunk! A Super Heat 2-t megnyertem, de sajnos beesett az orrkúpom, mert lefékeztek előttem a rajtnál, ezt nem lehetett elkerülni. A döntőben a 6. helyről várhattam a rajtot, a külső sor lassan indult, ezért én is visszaestem pár helyet, de utána jól helyezkedtem és szerencsém is volt, sikerült feljönnöm a 3. helyig. Minden alkalommal változott a pálya állapota, de az egész hétvégén jó volt a tempónk, köszönöm a csapatnak a remek beállításokat!” – nyilatkozta az ifjú pilóta.

Martin a franciacortai fordulón elért 3. helyének is köszönhetően az összetett pontverseny 11. helyén zárta a pontversenyt. A négyfordulós Champions of the Future Euro Series végeztével a magyar versenyző legközelebb a CIK-FIA gokart Európa-bajnokságon áll rajthoz, szintén Franciacortában.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.