K. B. utanpotlassport.hu 2020.11.23 14:19 Frissítve: 2020.11.23 14:24

Cselgáncs: Gőz Rolandnak hiányoznak a nemzetközi edzőtáborok

Felemásan sikerült az MTK Budapest 21 éves cselgáncsozójának, Gőz Rolandnak (90 kg) az őszi szezonja; noha sérülés és egyéb elfoglaltság hátráltatta a felkészülését, a harmadik helyen zárta a poreci U23-as Európa-bajnokságot.

Finoman fogalmazva sem alakult zökkenőmentesen az U23-as Európa-bajnok cselgáncsozó, a 90 kilogrammosok között szereplő Gőz Roland őszi felkészülése, több esemény és a balszerencse is hátráltatta.

Gőz Roland (fehérben) ezúttal a harmadik helyig jutott az U23-as Európa-bajnokságon Forrás: EJU

Gőz Roland (fehérben) ezúttal a harmadik helyig jutott az U23-as Európa-bajnokságon  •  Forrás: EJU

„Sikerült lakást vennünk a nyáron, így kiköltözhettem az albérletből. Rengeteg munka adódott vele, fel kellett újítani, szóval hónapok óta ez a projekt zajlik, apránként haladok. Számos ügyet is el kellett intézni emiatt. Aztán októberben, a budapesti Grand Slam-verseny hetén megsérült a vállam, szóval azon a viadalon el sem indulhattam. De jobban fáj, hogy az azt követő tatai edzőtáborban sem vehettem részt. Pont emiatt rossz ez az év, nagyon hiányoznak a nemzetközi szintű összetartások és mérkőzések ahhoz, hogy felvegyem a felnőttélvonal ritmusát” − mondja az MTK Budapest 21 éves sportolója.

Legfőképpen a november eleji, poreci U23-as Európa-bajnokság miatt kellett kihagynia a tatai edzőtábort − címvédőként utazott Horvátországba, és a célja az volt, hogy ismét aranyéremmel térjen haza. Csakhogy ebbe az orosz Jekubzson Nazirovnak is volt némi beleszólása, és az elődöntőben legyőzte Rolandot, aki végül a dobogó harmadik fokán zárt.

„A minimum elvárást teljesítettem. Olyan fojtásba estem bele az orosz ellen, amelybe nagyon ritkán, van ilyen. Arra viszont tökéletes volt ez a verseny, hogy meggyőződjek róla, nem csak szerencsém volt tavaly, tényleg a korosztályom élmezőnyéhez tartozom. Csakhogy én most már a nagyok között is fel szeretnék érni a legjobbakhoz.”

Erre megvolt az esélye a Prágában szombaton véget ért kontinensbajnokságon, ám az első körben kikapott a világranglista 30. helyezettjétől, a szlovák Peter Zilkától.

„Nagyon elfáradtam, nem vagyok hozzászokva az aranypontba torkolló csatákhoz. Most már csak az számít, hogyan szerepelek a felnőttek között; ebben a mezőnyben az első percben inkább taktikai küzdelem zajlik, felmérik, fárasztják egymást a riválisok. Ehhez képest én már az elején akciókat indítottam, és ennek ittam meg a levét a meccs végén. Meg kell lépnem azt a bizonyos lépcsőfokot felfelé, csakhogy ehhez tényleg szükség van a nemzetközi versenyekre és edzőtáborokra, azok nélkül ugyanis nincs sok esélyem. A motivációm adott, edzőm, Pánczél Gábor és az edzőtársaim egyaránt biztatnak. Ebből kell erőt merítenem.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.