Boksz: Komjáthi Nóra több szempontból is fontos sikere Egerben

Vágólapra másolva!
2022.06.19. 20:36
Címkék
A nemrégiben Egerben megrendezett 71. Bornemissza-emlékversenyen a DVSC-s Komjáthi Nóra nyerte az ifi lányok 81 kilogrammos súlycsoportját; a fiatal ökölvívónak több okból is fontos volt a diadal.

A múlt héten Egerben rendezett 71. Bornemissza-emlékversenyen összesen huszonkét aranyérmet szereztek a magyar fiatalok. A hazai ökölvívóknál ifjúsági lányok is eredményesen szerepeltek, kategóriájukban négyen állhattak fel a dobogó tetejére. Köztük a korábbi klubjához nemrégiben visszatérő, 17 esztendős Komjáthi Nóra is, akinek több szempontból is sokat jelentett a torna megnyerése a 81 kilósok között. A DVSC-s fiatala kazah Kamila Bazsbenova ellen diadalmaskodott a fináléban, aki korábban az ifi Ázsia-bajnokságot is megnyerte.Komjáthi Nóra is, akinek több szempontból is sokat jelentett a torna megnyerése a 81 kilósok között. A DVSC-s fiatala kazah Kamila Bazsbenova ellen diadalmaskodott a fináléban, aki korábban az ifi Ázsia-bajnokságot is megnyerte.

Komjáthi Nóra a dobogó tetején a 71. Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Komjáthi Nóra a dobogó tetején a 71. Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Komjáthi Nóra a dobogó tetején a 71. Bornemissza-emlékversenyen  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„Új edzői csapattal, ismét a DVSC színeiben indultam a Bornemissza-emlékversenyen. A rövid idő ellenére úgy érzem, sikerült beilleszkednem, és egy nagyon jó, összetartó csapatba kerültem.
Remeküléreztem magam ezen a tornán, tetszett az atomszféra, a hangulat. Nagyon jól esett, hogy ennyire aktív volt a szurkoló táborom Egerben, és az is sokatjelentett, hogy a szüleim isa helyszínen támogattak – nyilatkozta Komjáthi a hazai szövetségnek. – Tudtam, hogy a döntős ellenfelem Ázsia-bajnok, és már 18 éves, több rutinnal rendelkezik, mint én. Arra törekedtem, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, és bizonyítsam, az edzéseken sokat fejlődtem. Elég kellemetlen stílusú lány volt, mindketten kívülről szerettünk volna bokszolni, de mivel folyamatosan fogott, így próbáltam mindig jól kijönni a helyzetekből. Az első menet végén már éreztem, ha ugyanígy tudom folytatni, akkor győzhetek.Úgy érzem, sikerült visszatérni a korábbi önmagamhoz, és a nyáron sokkal többet szeretnék készülni minden versenyre, most ezzel az aranyéremmelóriási motivációval vágok bele a munkába. Remélem, hogy az országos bajnokság a terveknek megfelelően fog sikerülni, és természetesen szeretnék ott lenni az ifjúsági világbajnokságon induló csapatban is.”

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik