UP-info utanpotlassport.hu 2022.06.19 20:36 Frissítve: 2022.06.25 17:40

Boksz: Komjáthi Nóra több szempontból is fontos sikere Egerben

A nemrégiben Egerben megrendezett 71. Bornemissza-emlékversenyen a DVSC-s Komjáthi Nóra nyerte az ifi lányok 81 kilogrammos súlycsoportját; a fiatal ökölvívónak több okból is fontos volt a diadal.

A múlt héten Egerben rendezett 71. Bornemissza-emlékversenyen összesen huszonkét aranyérmet szereztek a magyar fiatalok. A hazai ökölvívóknál ifjúsági lányok is eredményesen szerepeltek, kategóriájukban négyen állhattak fel a dobogó tetejére. Köztük a korábbi klubjához nemrégiben visszatérő, 17 esztendős Komjáthi Nóra is, akinek több szempontból is sokat jelentett a torna megnyerése a 81 kilósok között. A DVSC-s fiatal a kazah Kamila Bazsbenova ellen diadalmaskodott a fináléban, aki korábban az ifi Ázsia-bajnokságot is megnyerte.

Komjáthi Nóra a dobogó tetején a 71. Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Komjáthi Nóra a dobogó tetején a 71. Bornemissza-emlékversenyen  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„Új edzői csapattal, ismét a DVSC színeiben indultam a Bornemissza-emlékversenyen. A rövid idő ellenére úgy érzem, sikerült beilleszkednem, és egy nagyon jó, összetartó csapatba kerültem.
Remekül éreztem magam ezen a tornán, tetszett az atomszféra, a hangulat. Nagyon jól esett, hogy ennyire aktív volt a szurkoló táborom Egerben, és az is sokat jelentett, hogy a szüleim is a helyszínen támogattak – nyilatkozta Komjáthi a hazai szövetségnek. – Tudtam, hogy a döntős ellenfelem Ázsia-bajnok, és már 18 éves, több rutinnal rendelkezik, mint én. Arra törekedtem, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, és bizonyítsam, az edzéseken sokat fejlődtem. Elég kellemetlen stílusú lány volt, mindketten kívülről szerettünk volna bokszolni, de mivel folyamatosan fogott, így próbáltam mindig jól kijönni a helyzetekből. Az első menet végén már éreztem, ha ugyanígy tudom folytatni, akkor győzhetek. Úgy érzem, sikerült visszatérni a korábbi önmagamhoz, és a nyáron sokkal többet szeretnék készülni minden versenyre, most ezzel az aranyéremmel óriási motivációval vágok bele a munkába. Remélem, hogy az országos bajnokság a terveknek megfelelően fog sikerülni, és természetesen szeretnék ott lenni az ifjúsági világbajnokságon induló csapatban is.”

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.