UP-info utanpotlassport.hu 2022.05.21 12:41 Frissítve: 2022.05.21 13:12

Boksz: Buza Rafael és Petrimán Milán is aranyérmes lett a Gymnasiadén

Buza Rafael és Petrimán Milán nemcsak döntőbe jutott a Nemzetközi Iskolai Szövetség versenyén Franciaországban, hanem mindkét magyar fiú meg is nyerte a maga fináléját.

A nagyhatalmak mellett a magyar csapat így két aranyéremmel zárta a normandiai multisporteseményt, amely az elmúlt időszak legjobb ifjúsági teljesítménye – áll a Magyar Ökölvívó Szakszövetség beszámolójában.

Buza Rafael a dobogó tetején Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Buza Rafael a dobogó tetején  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Buza Rafael kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egész versenyen, és a spanyol Enrique Kakulov elleni sikeres elődöntőt követően elképesztően magabiztos volt a magyar csapat legrutinosabb ifjúsági versenyzője. A 2021-es Ázsia junior-bajnokság bronzérmese, és az idei Ázsia ifjúsági-bajnokság bronzérmese, a kazah Madijat Tajpakov sem tudta megállítani a döntőben. Rafael egy nagy skalpot gyűjtött be, az elsőszámú kazahot múlta felül, ami nagyon biztató a novemberi ifjúsági világbajnokság előtt.

Petrimán Milán a török Hasan Ertem ellen magabiztos győzelmet aratott a legjobb négy között, és remek erőben érezte magát a döntő előtt. Az örmény Jura Bablumjan szintén ismerős versenyző sok nagy nemzetközi tornáról, de a döntő napján semmi esélye nem volt a magyar bokszoló ellen. Petrimán Milán háromszor számoltatott az örmény ellenfelére, és a mérkőzésvezető már az első menetben beszüntette a döntőt.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.