Atlétika: Loren Seagrave elégedett a fiatalok edzésmunkájával

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.26. 12:58
Címkék
Loren Seagrave, az MTK Budapesthez és a Magyar Atlétikai Szövetséghez nemrégiben csatlakozó szakember a klub honlapjának nyilatkozott az általa edzett Mátó Sárával (19) és Bartha Lillával (18) kapcsolatban.

Loren Seagrave személyében amerikai edzőlegenda csatlakozott az MTK Budapesthez, illetve a Magyar Atlétikai Szövetség programjához. Az egyesületben Mátó Sára (19) és Bartha Lilla (18) felkészítése az elsődleges feladata. Az elismert szakember – aki több mint ötven atlétát segített olimpiai vagy világbajnoki éremhez – már alig várta, hogy munkához lásson a klubnál.Loren Seagrave személyében amerikai edzőlegenda csatlakozott az MTK Budapesthez, illetve a Magyar Atlétikai Szövetség programjához. Az egyesületben Mátó Sára (19) és Bartha Lilla (18) felkészítése az elsődleges feladata. Az elismert szakember – aki több mint ötven atlétát segített olimpiai vagy világbajnoki éremhez – már alig várta, hogy munkához lásson a klubnál.

A mester és a tanítványok Forrás: MTK Budapest
A mester és a tanítványok Forrás: MTK Budapest

A mester és a tanítványok  •  Forrás: MTK Budapest

„Kevesebb mint egy hete érkeztem, és nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Sára és Lilla is rendkívül jó atléták, remekül edzenek, gyorsan tanulnak és nem ijednek meg a kemény munkától. A létesítmények kiválóak, a futófolyosó fantasztikus, szóval eddig minden kitűnően halad– nyilatkozta a klub honlapjának Seagrave, aki a jövőbeni célokra is kitért.–Mindenképpen évről évre szeretnénk fejlődni, de ez az időszak a 2024-es olimpiával csúcsosodik ki. Három esztendőnk van arra, hogy felkészüljünk, és jó eredményt érjünk el. 2022-ben a müncheni Európa-bajnokság nagyon fontos a magyar atléták számára, és Sárának jó esélye van arra, hogy a kontinensviadalon, de akár az oregoni világbajnokságon is ott legyen. A kettő között négy hét telik el, tehát van esély mindkettőre megfelelően felkészülni, ha sikerül kijutnunk.”

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik