B. Z. utanpotlassport.hu 2021.07.26 18:06 Frissítve: 2021.08.02 17:50

Atlétika: az U18-as ob után alakul ki a brnói csapat

Az U18-as atléták számára bár Európa-bajnokságot nem rendeznek az idén, a csehországi válogatott viadalon lesz lehetőségük bizonyítani.

A járványhelyzet miatt előbb tavalyról az idénre halasztották az U18-as atléták Rietiben tervezett Európa-bajnokságát, majd április elején az európai szövetség az olasz illetékesekkel összhangban úgy határozott, hogy 2021-ben sem bonyolítja le az eseményt. A 2004-ben és 2005-ben született fiatalokat magába foglaló ifjúsági korosztály így annak ellenére maradt újra nagy nemzetközi megméretés nélkül, hogy az U20-asok és az U23-asok számára már megrendezték az Eb-t, sőt, az előbbi korcsoportra még világbajnokság is vár augusztusban.

Herczeg György az U18-asok idei legjobb eredményét dobta meg Tallinnban Fotó: Kovács Zoltán/MASZ

Herczeg György az U18-asok idei legjobb eredményét dobta meg Tallinnban  •  Fotó: Kovács Zoltán/MASZ

Bár nem kontinensbajnokságon, azért nemzetközi versenyen részt vehetnek az U18-asok is, erre az augusztus 14-én esedékes csehországi válogatott viadal ad lehetőséget. A versenyt eredetileg Hodonínban rendezték volna, június végén azonban tornádó rongálta meg a város stadionját, így Brno vállalta magára a házigazda szerepét.

A válogatott viadalon ezúttal nem lesz ott a szerepléstől elálló szlovák csapat, viszont a lengyelek jelentkeztek, így rajtuk kívül még a csehek, a horvátok és a szlovének lesznek a magyarok ellenfelei. A versenyen nemenként tizennyolc számban mérik össze a fiatalok a tudásukat, és hogy versenyszámonként ki lesz az a két fő, aki képviseli hazánkat, azt az augusztus 7-8-án rendezendő szekszárdi országos bajnokság után tudjuk meg – tájékoztatott a szövetség honlapján Kovács Zoltán utánpótlás-referens, aki egyelőre számonként négyfős bő keretet hirdetett.

A helyekért minden bizonnyal nagy csaták zajlanak majd, de azok a fiatalok, akik az U20-as Európa-bajnokságon is ott voltak, jó eséllyel pályáznak a részvételre. Közülük Tallinnban a kalapácsvető Füredi Dániel, Csekő Miklós és Viszkeleti Villő is döntőbe jutott, a gerelyhajítók mezőnyében pedig Kövér Fanni az előkelő negyedik helyen zárt, míg Herczeg György az U18-asok idei legjobb eredményét dobta meg a világon.

A brnói válogatott viadalra jelölt bő keret ITT érhető el.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.