B. Z. utanpotlassport.hu 2021.01.21 12:38 Frissítve: 2021.01.21 12:40

Atlétika: a felnőttbajnok rúdugró Nagy Marcell stabilabb évben bízik

A fedett pályán és szabadtéren is magyar bajnoki címvédő 18 éves rúdugró, Nagy Marcell az idén még magasabbra tette a lécet.

Az MTK Budapest 18 éves rúdugrója, Nagy Marcell tavaly mindig akkor hozta a legjobb formáját, amikor arra a legnagyobb szüksége volt. Szabó Dezső tanítványa így a fedett pályás és a szabadtéri felnőtt magyar bajnokságot is megnyerte. Előbbit 520, utóbbit 510 centiméterrel. Az atléta az idén folytatná a címek gyűjtését, de már a nemzetközi porondon is megmutatná magát. Erre a korosztályában két lehetősége is nyílik majd az év folyamán. Most hétvégén azonban még csak a rúdugrók a BOK-csarnokban esedékes felmérőversenyén teszteli magát.

Nagy Marcell stabilabb évben bízik Forrás: mtk.hu

Nagy Marcell stabilabb évben bízik  •  Forrás: mtk.hu

„Ez a felmérő arra szolgál, hogy megnézzük, hol tartunk, és elkezdjünk visszaszokni a versenyekhez – mondja. – Nagy reményekkel vágok neki az idei évnek, de továbbra is számos dolog akad, amelyben fejlődnöm szükséges. Az egyik legfontosabb, hogy jobban kell stabilizálnom a formámat. Tavaly nagy hibám volt, hogy egyszer kiemelkedően jól ugrottam, másszor nem. Mentálisan és technikailag is biztosabbá akarok válni. Az idén szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat, a téli szezonban az 530 centire pályázok. Persze, mindig az a cél, hogy egyre feljebb kerüljek.”

A fiatal atléta idei két fő versenye a júliusi észtországi junior Európa-, és az augusztusi kenyai junior világbajnokság lehet. Az ugrását ezekre a viadalokra szeretné tökéletesíteni.

„A szabadtéri szezonban egyértelműen ez a két verseny lesz a cél, ezekre is fogok készülni, de a technikát, a nekifutást és a többit már most el kell kezdeni  megérezni. Tavaly év elejéhez képest erősödtem, és a letűzésre is hangsúlyt fektettünk az elmúlt időszakban, így ha még nem is hibátlan, javult. Ez igen lényeges része a rúdugrásnak, mert amíg nincs a helyén a letűzés, addig nem tudok nagyobb és keményebb rudakat használni. Azok pedig az alapjai a nagy ugrásoknak. Szeretnék ott lenni a korosztályos világversenyeken, és magamhoz képest fejlődést mutatni. Azzal, hogy a junior-világbajnokság egy évet csúszott, és a 2001-es születésűek már nem indulhatnak, valamelyest nőttek az esélyeim egy jó szereplésre, hiszen egy év alatt is jelentős különbségek tudnak kialakulni a versenyzők között. Itthon pedig a bajnoki címek megvédése a cél.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.02.17 17:50:20

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.