H. B. utanpotlassport.hu 2021.07.21 21:01 Frissítve: 2021.07.21 21:25

Asztalitenisz: hét magyar lesz ott az egyesben az ifi Eb főtábláján

A Varasdon zajló ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság szerdai versenynapján az egyéni versenyek selejtezőit rendezték, illetve a párosok első fordulói is elkezdődtek. Egyesben pedig a nyolc magyar fiatalból hét kiharcolta a főtáblára jutást.

Kedden véget ért csapatversenyek után szerdán következhettek az egyéni küzdelmek a varasdi ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokságon. A viadal a selejtezőkkel rajtolt el, amelyben a nyolc magyar (négy fiú, négy lány) résztvevőből csupán öten voltak érdekeltek, ugyanis a fiúk között András Csaba és Both Olivér alanyi jogon a főtáblára került, míg a másik nem versenyében Dari Helga járt hasonlóképpen.

A Somosi Miklós vezette ifi fiúválogatott tagjai közül Kishegyi Ákos két magabiztos győzelemmel kiharcolta a 128-as táblára jutást, eközben a másik magyar, Balogh Bence két három játszmás vereség után búcsúzott, így három magyar fiú lesz ott csütörtökön a legjobbak között.

Mind a négy magyar lány főtáblás egyesben a varasdi ifi Eb-n Forrás: MOATSZ

Mind a négy magyar lány főtáblás egyesben a varasdi ifi Eb-n  •  Forrás: MOATSZ

A Lindner Ádám irányította lányok még ezt is felülmúlták, ugyanis valamennyien továbbjutottak a selejtezőből, így teljes létszámmal vághatnak neki a főtáblának. Laskai Írisz előbb drámai, ötszettes csatában nyert 0:2-ről fordítva, majd négy szettben másodszor is győzött. Volentics Anna is hasonló körülmények között döntő játszmában diadalmaskodott az egyik kvalifikációs találkozóján, majd a másikat négyben nyerte, az utolsó meccsét – ő egyedüliként a magyar lányok közül négyes csoportba került – viszont 3:1-re elbukta, de ez is elégnek bizonyult a legjobb 128-hoz. Emellett Fejős Anna ugyan kikapott az első meccsén (öt szettben), azonban a másodikon javított, és az ottani három játszmás sikere főtáblát ért.

Az egyes küzdelmek mellett a párosok főtáblás mérkőzései is elindultak a horvátországi korosztályos kontinensviadalon. A pécsi Balogh Bence az egyes mellett mind a fiúpárosban, mind vegyes párosban is kiesett. Előbbiben az ukrán Zavadával az oldalán 3:2-re alulaómaradt a luxemburgi Stephany, Bjurstrom duóval szemben, míg a vegyesben Laskai Írisszel párban négy játszmában kapott ki a belgák kettősétől (Lardinois, Massart).

Eközben Both Olivér és Fejős Anna 3:1-re győzött a Monteiro-Salgado portugál egység ellen, míg Dari Helga a német Hannes Hörmannal együtt nyert szettveszteség nélkül a litván-lengyel Kisielius és Szymczyk ellenében. A nap zárásaként Kishegyi Ákos és Volentics Anna a szerb Benkő Ákos és Bezeg Réka kettősével mérkőzött meg, a magyar fiatalok 3:1-re vereséget szenvedtek.

Fiúpárosban a Kishegyi Ákos-Both Olivér és az András Csaba-Ivor Ban (horvát) kettős erőnyerőként nem játszottak ma, csütörtökön kezdenek. A lányoknál Fejős Anna-Zara Ilic (horvát), Volentics Anna-Laskai Írisz és Dari Helga-Martine Toftaker (norvég), míg vegyesben András Csaba-Jamila Laurenti (olasz) egysége szintén holnap ragad ütőt először.

A részletes eredményeket ITT lehet megnézni.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A VARASDI IFJÚSÁGI EB-N:
Fiúk: András Csaba, Balogh Bence, Both Olivér, Kishegyi Ákos
Lányok: Dari Helga, Fejős Anna, Laskai Írisz, Volentics Anna

További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.