utanpotlassport.hu 2017.04.11 13:58 Frissítve: 2017.09.14 11:45

KSI SE: a megújuló egyesület a karatéval bővítette kínálatát

A karate lett a KSI SE tizennegyedik szakosztálya, annak apropóján ellátogattunk az egyik edzésre, ahol a sportág bemutatkozásán kívül a megújulás útjára lépett egyesület további terveiről is értesültünk.

Lakner Gábor Hatalmas KSI-molinó hirdeti a zuglói Hunyadi-iskola tornatermében, hogy az ott edző karatésok, akik eddig az Arashi Karate SC színeiben versenyeztek, immár a KSI-család tagjai. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyesület tizennegyedik szakosztályként karolta fel a sportágat.

KSI Karate

A KSI új szakosztályában a legkisebeket is szívesen látják  •  Forrás: KSI SE Facebook

A szakmai munkát változatlanul Szinák Attila irányítja, aki 1995 óta tanítja karatézni a fiatalokat. Nem is akárhogyan, felnőtt- és korosztályos világversenyeken is nyertek érmeket a tanítványai, akik közül Boussebaa Aicha sikereiről mi is hírt adtunk. Az edzésen a sportágban megszokott fegyelem uralkodik, a legkisebbek is csendben teszik a dolgukat, igaz, küzdelem közben viszont alaposan kikiabálhatják magukat.

De nem csak a sportoló gyerekek fegyelmezettek, hanem az edzés végét a folyosón váró szülők is. Van, aki olvas, van, aki kötést vesz elő a táskájából, néhányan pedig suttogva beszélgetnek. Aztán amikor a mester a tatami szélére parancsolja a gyerekeket, hogy a katások bemutathassák gyakorlatukat, nem csupán a terem, hanem a folyosó is néma csendbe burkolózik. Egy pisszenést sem lehet hallani, mindenki hagyja koncentrálni a formagyakorlatot végző karatésokat. A sportág szellemisége mindenkit megérint, aki kapcsolatba kerül vele.

Zsoldos Péter, a KSI ügyvezető elnöke és Preiszler Gábor alelnök jókedvűen figyeli a fiatalok igyekezetét. A szakosztályt Mészáros János, a karateszövetség elnöke ajánlotta a figyelmükbe, ők pedig gyorsan megegyeztek Szinák Attilával és csapatával.

„Az első ismerkedős beszélgetés után kiderült, hogy valószínűleg hosszú távra tervezhetünk. Rögtön megéreztük, hogy jó emberekre találtunk, akik professzionálisan szeretnék végezni a dolgukat. Olyan egyesület a mienk, amelyikben az élsporton kívül nagy erőt képvisel a család, és ahol ilyen családias hangulatú sportágak találhatóak, ott a karaténak is helye van” – mondja Preiszler Gábor az egymásra találásról.

A szakosztályban mintegy százötven fiatallal foglalkoznak, közülük harmincan választották a versenyzést. Az, hogy a karate olimpiai sportág lett, egyértelműen növeli a fiatalok motivációját.

„Egyelőre az összes egyeztetés rendkívül előremutató volt. Nagyon fiatalos, lendületes és igazán tenni akaró elnökséggel találkoztam, és nagyon sok olyan terület van, ahol a KSI segíteni tud nekünk, gondolok itt például a sportorvosi vagy sportszakmai háttérre. Ehhez jön még az anyagi támogatás, amellyel rengeteg terhet levesznek a szülők válláról, így sokkal eredményesebben tudunk dolgozni” – teszi hozzá Szinák Attila.

A KSI profilbővítése még nem ért véget, Zsoldos Péter szerint hamarosan újra elindulhat a birkózás és a kosárlabdával is bővülhet a paletta. Azon is rajta vannak, hogy megfelelő minőségű feltételek között edzhessenek valamennyi szakosztály tagjai, szeretnék bővíteni és felújítani a felületeket.

„Amikor Preiszler Gáborral átvettük a stafétát, akkor elsődlegesen brandet szerettünk volna kialakítani, és felépíteni, szerintem jó úton haladunk. Azt szeretnénk, hogy a KSI olyan érték legyen, amelyre büszkék lehetnek a sportolóink és az edzőink, és természetesen komoly márkaként jelenjen meg a magyar sportpalettán” – mondja az elnök.

A megújulás látványos, jól tükrözi a megújult honlap és az aktív jelenlét a közösségi médiában. A KSI mottója szerint az utánpótlás van a központban, ezek pedig többek szavaknál.

„Minden téren a megújulásra törekszünk, de a régi értékeinket nem szeretnék sutba dobni, inkább mindent továbbgondolunk és fejlesztünk. Innovatív edzésmódszereket vezetünk be, és arra törekszünk, hogy a szakosztályaink megosszák egymással az ismereteiket. A tudományos háttér pedig mindenki számára elérhető. A legfontosabb valóban az utánpótlás-nevelés, de ezerhétszáz tagunk van jelenleg, ennyi versenyzőből pedig azért az élsportban is lehet nagyot alkotni. Rióban hét saját nevelésű sportolónk indult nyolc versenyszámban, minden esélyünk megvan rá, hogy Tokióban ezt akár felül is múljuk” – zárja Zsoldos Péter.

További korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.