Cselgáncs: Pintér Bulcsú ötödik lett a zágrábi ifjúsági vb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 18:19
Címkék
A 73 kilósok között induló Pintér Bulcsú három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen végzett a zágrábi ifjúsági cselgáncs-világbajnokságon.

A korosztályos világbajnokság harmadik versenynapján három magyar fiatal szereplését figyelhettük a horvát fővárosban. Közülük Pintér Bulcsú (73 kg; Budapesti Honvéd) jutott a legtovább, miután a kirgiz Arszen Aneberkovot, illetve az ifjúsági és junior Afrika-bajnok, egyiptomi Ammar Abohashimot is legyőzte. Ezután a legjobb nyolc között nem bírt az Eb-bronzérmes, szerb Bogdan Velicskoviccsal, viszont a vigaszágon felülmúlta a japán Riuszej Arakavát, s ezzel kiharcolta a bronzcsatát.Pintér Bulcsú (73 kg; Budapesti Honvéd) jutott a legtovább, miután a kirgiz Arszen Aneberkovot, illetve az ifjúsági és junior Afrika-bajnok, egyiptomi Ammar Abohashimot is legyőzte. Ezután a legjobb nyolc között nem bírt az Eb-bronzérmes, szerb Bogdan Velicskoviccsal, viszont a vigaszágon felülmúlta a japán Riuszej Arakavát, s ezzel kiharcolta a bronzcsatát.

A harmadik helyért aztán Pintér alulmaradt az üzbég Azamat Ablakulov ellen, így az ötödik helyen zárt.

Bertalan Balázs (73 kg; MTK Budapest) két győzelem után a legjobb 16 között búcsúzott a végső győztes, olasz Lucio Tavolettával szemben. Hoó Fédra (57 kg; DVTK) szintén a későbbi aranyérmestől, a japán Honda Rikótól szenvedett vereséget az első meccsén.

(Kiemelt kép forrása: Judo Tv/IJF)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik