Vízilabda: vb-döntőbe jutott az U18-as fiúválogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 20:47
Címkék
Eseménydús, küzdelmes mérkőzésen 10–7-re nyert a magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságának spanyolok elleni elődöntőjében.

A magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott remek játékkal három góllal legyőzte a spanyolokat a korosztály belgrádi világbajnokságának elődöntőjében, és készülhet a péntek esti fináléra.

 

Vb-döntőbe jutott az U18-as fiúválogatott Fotó: Dobos Sándor
Vb-döntőbe jutott az U18-as fiúválogatott Fotó: Dobos Sándor

Vb-döntőbe jutott az U18-as fiúválogatott • Fotó: Dobos Sándor

 

A Kovács Róbert irányította nemzeti együttesben Szalai Péter lőtte az első gólt, ennél több találat nem is esett az első negyedben (1–0). A második negyedben mindkét csapat jól védekezett, és a küzdelmes összecsapás ebben a nyolc percben is kevés gólt hozott– mindkét oldalon egyet (2–1).

A fordulás után a magyarok akarata érvényesült jobban, és a csapatkapitány Gaszt Roland vezetésével egyre inkább ellépett a válogatott a spanyoloktól (7–3). Az utolsó felvonásban a magyar siker már nem forgott veszélyben, Nagy Ákosék 10–7-re nyertek.

A csapatban számos kiváló egyéni teljesítmény akadt. A kapus Gyapjas Viktor– akit a találkozó legjobbjának választottak– majdnem két és fél negyeden keresztül csak ötméteresből kapott gólt, Gaszt Roland pedig négy góllal segített a diadalban.

A magyar válogatott a döntőt péntek este 20:30-kor kezdi, az ellenfél a házigazda szerb vagy a holland gárda lesz.

U18-as világbajnokság, elődöntő:
Magyarország–Spanyolország 10–7 (1–0, 1–1, 5–2, 3–4)
Gólszerzők
: Gaszt 4, Szalai, Nagy Á., Bede, Szécsi, Ionescu, Varga V., illetve Castro Fernandez 2, Duart Lopez 2, Gomila Faiges, Ivaylov, Gil Cedo
A magyar válogatott vb-kerete:

GyapjasViktor (Ferencváros),CsiteLóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
SzépfalviGergely (KSI),SzalaiPéter (KSI),NagyÁkos (KSI),BirosSamu (Eger),SzécsiMarcell (UVSE),IonescuErik (UVSE),BedeMarcell (KSI),GasztRoland (Pécs),VargaVince (Ferencváros),LeinweberOlivér (Szeged),BaloghBotond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik