Tájfutás: eredményes magyar szereplés a hazai utánpótlás Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.05. 11:22
Címkék
Július 2-4. között rendezték meg Salgótarjánban a serdülő- és ifjúsági korú tájfutók Európa-bajnokságát, amelyen remekül szerepeltek a magyar versenyzők: összesen nyolc érmet szereztek, köztük három aranyat.

Összesen nyolc magyar dobogós helyezés született a július 2-4. között megrendezett, salgótarjáni utánpótlás Európa-bajnokságon, amelyen serdülő és ifjúsági versenyzők mérhették össze az erejüket; 34 ország több mint 400 versenyzője szállt versenybe. Magyarország harmadik alkalommal látta vendégül kontinensviadal keretein belül a legjobb európai fiatalokat.

A három magyar győztes: (balról) Mikes Janka, Csoboth Márton és Máramarosi Rita Forrás: MTFSZ
A három magyar győztes: (balról) Mikes Janka, Csoboth Márton és Máramarosi Rita Forrás: MTFSZ

A három magyar győztes: (balról) Mikes Janka, Csoboth Márton és Máramarosi Rita  •  Forrás: MTFSZ

Magyar érem mindegyik napra jutott: szombaton hosszútávon versenyeztek a fiatalok, a legjobb hazai teljesítménnyel pedig a serdülő fiúk között futó Csoboth Márton rukkolt elő, aki a második helyen ért célba. Nem ő volt azonban az egyetlen magyar dobogós aznap, ugyanis kortársa, Mikes Janka a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Vasárnap viszont már az aranyeső sem maradt el: rövidtávon Mikes és Csoboth sem talált legyőzőre, míg az ifi lányok között Máramarosi Rita volt a leggyorsabb. A serdülő fiúk között egy ezüst is született, az említett honfitársa mögött Felföldi Tamás érkezett be a célba.

Az utolsó napon váltóban a serdülők még bővítették ahazai éremkollekciót, miután a fiúk (Bálint Gergő, Felföldi Tamás és Csoboth Márton) és a lányok (Gönczi Zsuzsanna, Felföldi Zsófia és Mikes Janka) is a második helyet szerezték meg. A magyar csapat összetettben a harmadik legeredményesebb nemzet lett.

A verseny napi összefoglalói a hazai szövetség honlapján olvashatók.

További hírekTÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik