Birkózás: egy bronz, két 5. hely a magyar termés a junior-vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.23. 18:32
Címkék
A vasárnap véget ért oroszországi junior birkózó-világbajnokságról a magyar küldöttség egy bronzéremmel és két ötödik hellyel tért haza. A szabadfogásúak a 13., a kötöttfogásúak a 15., míg a lányok a 18. helyen végeztek a nemzetek összesített rangsorában.

Amagyar birkózó-válogatott egyetlen érmét a kötöttfogásúak 72 kilós mezőnyében Tösmagi Attila szerezte az ufai junior-világbajnokságon. Az ESMTK fiatalja a dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután a záró napon drámai csatában felülmúltaa bronzért az irániAmir Ali Abdit. EzzelTösmagi az idei dortmundi korosztályos Eb-nnyert ezüstérme után újabb medállal gazdagodott Oroszországban.Tösmagi Attila szerezte az ufai junior-világbajnokságon. Az ESMTK fiatalja a dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután a záró napon drámai csatában felülmúltaa bronzért az irániAmir Ali Abdit. EzzelTösmagi az idei dortmundi korosztályos Eb-nnyert ezüstérme után újabb medállal gazdagodott Oroszországban.

Tösmagi Attila (zöldben) nevéhez fűződik a magyar csapat egyetlen érme a junior-vb-n Forrás: MBSZ / UWW
Tösmagi Attila (zöldben) nevéhez fűződik a magyar csapat egyetlen érme a junior-vb-n Forrás: MBSZ / UWW

Tösmagi Attila (zöldben) nevéhez fűződik a magyar csapat egyetlen érme a junior-vb-n  •  Forrás: MBSZ / UWW

Emellett a szabadfogású Korcsog Milán (97 kg) és Szél Anna (59 kg) révéna magyar tehetségek két értékes ötödik helyet is begyűjtöttek. Ajunior Eb-bronzát követően a csepeli Korcsognak ezúttal sem hiányzott sok a dobogóhoz, azonban kikapott az indiai Dipak Dipaktól (3-2). Míg azorosházi Szél még nála is közelebb került a harmadik helyhez, hiszen már 8-0-ra is vezetett a kazahMadina Aman elleni bronzmérkőzésen, végül tussal kikapott a junior Eb-ezüstérmes magyar lány.

A nemzetek csapatpontversenyeiben a mieinkszabadfogásban a 13., kötöttfogásban a 15., míg a lányok viadalán a 18. helyenzárták a küzdelmeket. Szabadfogásban az irániak, kötöttfogásban az oroszok és a lányok között az amerikaiakvégeztek az élen.

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik