Kézilabda: magyar bronzérem az U17-es leány Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.20. 17:21
Címkék
Rendkívül sima mérkőzésen szerezte meg a harmadik helyet az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapata a bronzmeccsen tizennégy góllal verte a franciákat.

Bruckner VinceA pénteki, norvégok ellen 25-19-re elveszített elődöntő után vasárnap a franciákkal találkozott az ifjúságileányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokság harmadik helyéért megrendezett mérkőzésén. Az aktuális ellenfél a fináléba jutásért a németektől kapott ki, a harmadik helyért mindenképpen kiélezett csatára volt kilátás.Bruckner VinceA pénteki, norvégok ellen 25-19-re elveszített elődöntő után vasárnap a franciákkal találkozott az ifjúságileányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokság harmadik helyéért megrendezett mérkőzésén. Az aktuális ellenfél a fináléba jutásért a németektől kapott ki, a harmadik helyért mindenképpen kiélezett csatára volt kilátás.

Az ifjúsági leányválogatott nagyon magabiztos játékkal szerezte meg a bronzérmet Forrás: EHF
Az ifjúsági leányválogatott nagyon magabiztos játékkal szerezte meg a bronzérmet Forrás: EHF

Az ifjúsági leányválogatott nagyon magabiztos játékkal szerezte meg a bronzérmet  •  Forrás: EHF

A találkozó ennek megfelelően roppant szorosan indult, felváltva vezettek a csapatok, és az első tíz perc után döntetlenre álltak. Ezt követően viszont váltani tudott Bohus Bea együttese. A folyamatosan javuló támadójátéknak, a remekül működő védekezésnek és Magera Noémi remek védéseinek köszönhetően a félidő hajrájára négy góllal elhúztak a mieink. A játékrész végéig maradt a különbség, így 13-9-es magyar vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünet után ugyan az első gólt a franciák szerezték, de a 40. percre a magyar csapat hétgólos vezetésekor már nem volt kérdésese a bronzérmes kiléte. A folytatásban pedig még tovább nőtt a differencia, az ellenfelet láthatóan teljesen megtörte a mieink elsöprő játéka. A hajrában már tizennyolc góllal is vezettek Kácsor Grétáék, végül a franciák tizennégyre „feljöttek” (32-18). Ugyanakkor ez a lényegen nem változtatott, a magyar csapat rendkívüli magabiztossággal szerezte meg a bronzérmet.

A magyar válogatott az elmúlt tíz napban az EYOF-hoz hasonlóan remek teljesítményt nyújtott, s a norvégok elleni pontatlanabb produkció után javulni tudott, s a franciák ellen már újra a legjobb játékával rukkolt elő.

IFJÚSÁGI LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYMIHÁLY (SZLOVÁKIA)
Mérkőzés a 3. helyért
Magyarország–Franciaország 32-18 (13-9)
Játékvezetők:Braseth, Sundet (norvég)
Magyarország: Magera, Szabó D. (kapusok), Afentáler 3, Arany 5, Borgyos 2, Gerháth 2, Kácsor 5, Kovács N., Kuczora 3, Pál 6, Schatzl, Simon 1, Szilovics, Tóth N. 2, Vámos 3, Varga E.. Szövetségi edző: Bohus Bea

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik