K. B. 2021.09.06 17:14 Frissítve: 2021.09.06 17:21

Úszás: Cseh Lászlóról nevezik el a törökbálinti uszodát

Kedd este hat órakor a Törökbálint Sportközpontban az úszástól nemrégiben visszavonult világ- és Európa-bajnok Cseh László tiszteletére ünnepséget rendez a helyi önkormányzat, amely a klasszisról nevezi el a törökbálinti uszodát.

Cseh László kedden írja alá a névváltoztatáshoz szükséges hozzájáruló nyilatkozatot (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A törökbálinti önkormányzat közleményét változtatás nélkül közöljük:

Elek Sándor polgármester kezdeményezésére, az aktív versenysporttól történő visszavonulásának alkalmából, a város köszönetét és tiszteletét kifejezve, Törökbálint Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2021. augusztus 31. napján – a jelenlévő képviselők egyhangú szavazata értelmében – döntött a városi uszoda átnevezéséről.

Törökbálint városa és lakosai méltán büszkék Cseh László nagyszerű pályafutására, sportkarrierjére, elért eredményeire, valamint a településhez fűződő kivételes kapcsolatára.

Cseh László, a város és az önkormányzat közötti kapcsolat hosszú évek óta tart. Edzései helyszínéül Törökbálintot választotta már 2015-ben. A kazanyi világbajnokságra már itt, Törökbálinton készült az akkor 29 éves világklasszis, és azóta is rendszeresen edzett városunkban.

A névváltoztatáshoz szükséges hozzájáruló nyilatkozat ünnepélyes aláírására a Törökbálint Sportközpont által szervezett búcsúztató ünnepségen kerül sor.”

A négyszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres világ- és harmincháromszoros Európa-bajnok úszó tiszteletére rendezendő esemény kedd este 18 órakor kezdődik.

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.

2021.11.25 23:21:42

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY.Ahhoz, hogy újra sikerektől zengjen a sportág, takarítani kell.

2021.11.14 23:36:29

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Vannak persze elítélendő és menthetetlen cselekedetek kortól függetlenül – és vannak olyan magatartásformák, melyek húsz-harminc-negyven éve még csupán feltűnést sem keltettek, sőt szépen illeszkedtek a korszellemhez.