Úszás: Cseh Lászlóról nevezik el a törökbálinti uszodát

Vágólapra másolva!
2021.09.06. 17:14
null
Cseh László kedden írja alá a névváltoztatáshoz szükséges hozzájáruló nyilatkozatot (Fotó: Tumbász Hédi)
Kedd este hat órakor a Törökbálint Sportközpontban az úszástól nemrégiben visszavonult világ- és Európa-bajnok Cseh László tiszteletére ünnepséget rendez a helyi önkormányzat, amely a klasszisról nevezi el a törökbálinti uszodát.

 

A törökbálinti önkormányzat közleményét változtatás nélkül közöljük:

Elek Sándor polgármester kezdeményezésére, az aktív versenysporttól történő visszavonulásának alkalmából, a város köszönetét és tiszteletét kifejezve, Törökbálint Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2021. augusztus 31. napján – a jelenlévő képviselők egyhangú szavazata értelmében – döntött a városi uszoda átnevezéséről.

Törökbálint városa és lakosai méltán büszkék Cseh László nagyszerű pályafutására, sportkarrierjére, elért eredményeire, valamint a településhez fűződő kivételes kapcsolatára.

Cseh László, a város és az önkormányzat közötti kapcsolat hosszú évek óta tart. Edzései helyszínéül Törökbálintot választotta már 2015-ben. A kazanyi világbajnokságra már itt, Törökbálinton készült az akkor 29 éves világklasszis, és azóta is rendszeresen edzett városunkban.

A névváltoztatáshoz szükséges hozzájáruló nyilatkozat ünnepélyes aláírására a Törökbálint Sportközpont által szervezett búcsúztató ünnepségen kerül sor.”

A négyszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres világ- és harmincháromszoros Európa-bajnok úszó tiszteletére rendezendő esemény kedd este 18 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik