Úszás: 25 évesen visszavonult a románok Európa-bajnoka

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 15:46
null
Robert Glinta 25 évesen int búcsút az élsportnak (Fotó: Getty Images)
Bejelentette visszavonulását Robert Glinta. A hátúszás egyik legjobbjaként ismert román sportoló kiégésre hivatkozva hagy fel az élsporttal.

Eljött az ideje annak, hogy abbahagyjam a versenyszerű úszást. (...) Az út során szerzett emlékek, barátok és az úszáson túlmutató kapcsolatok miatt úgy érzem, hogy többet nyertem, mint néhány érmet és díjat. Köszönöm a barátaimnak és a rajongóimnak a biztatást, valamint azt, hogy a körülményektől függetlenül hittek bennem. A tartalékaim kimerültek, ezért itt az ideje, hogy foglalkozzak a fizikai, mentális, lelki és érzelmi egészségemmel – végső soron csupán egy ember vagyok” – fogalmazott közösségi oldalaira posztolt üzenetében Robert Glinta.

A 25 éves úszó a riói és a tokiói olimpián is a döntőbe jutott 100 méter háton. Legnagyobb sikere a 2021-es budapesti Eb-n szerzett aranyérem volt ugyanebben a számban, ezen kívül 7 alkalommal szerzett ezüstérmet, illetve bronzérmet az elmúlt évek kontinenstornáin, valamint az Abu Dzabi rövid pályás világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik