Tokió 2020: megtalálták a „világgá ment” ugandai súlyemelőt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.20. 13:58
null
Julius Ssekitoleko (Fotó: AFP)
Megtalálták azt az ugandai súlyemelőt, aki múlt pénteken lógott ki az olimpiai karanténzónából és „ment világgá”. A Yahoo sportoldala szerint jelenleg is zajlik a versenyző kihallgatása.

 

A Yahoo beszámolója szerint Julius Ssekitolekót jelenleg is kihallgatja a japán rendőrség, amely arra kiváncsi, hogy a „szökése óta” eltelt időben merre járt, kikkel találkozott és mit csinált. Mindennek azért van jelentősége mert Japánban kifejezetten szigorúan kezelik a karanténszabályokat – a spotolókat igyekeztek teljesen elszeparálni a helyi lakosságtól. „Súlyosbító körülmény”, hogy az ugandai küldöttség tagjai közül többen is pozitív koronavírustesztet produkáltak megérkezésük óta.

Az ugandai olimpiai küldöttség kilenc sportolóját jelenleg az Oszakai prefektúrában található Izumisano városában szállásolják el, ahol a delegáció tagjainak a korábbi pozitív esetek és a fokozott elővigyázatossági intézkedések miatt naponta koronavírusteszten kell részt venniük.

A múlt pénteki tesztelésen csak nyolcan jelentek meg, a súlyemelőJulius Ssekitoleko hiányzott a vizsgálatról. Keresték égen-földön a szállodában, végül egy, a szobájában talált levél alapján kiderült, hogy maga döntött a távozás mellett.

„Nem megyek vissza Ugandába, mert ott nehéz az életem. Japánban szeretnék dolgozni. Azt akarom, hogy a családom vegye át a csomagjaimat” – írta üzenetében a sportoló egy japán hírportál, az asahi.com cikke szerint. Ssekitoleko nős, egy gyermeke van.

Óriási kérdés, hogy ezek után milyen sors vár a súlyemelőre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik