Tokió 2020: Anna Vjahireva beszélt a sérüléséről

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.22. 15:20
null
Anna Vjahireva (középen) beszélt a sérüléséről (Fotó: AFP)
Anna Vjahireva, a tokiói olimpiára készülő orosz női kézilabda-válogatott klasszisa többek között a sérüléséről is beszélt a handballfast.com-nak.

 

A jelenleg bokasérüléssel küzdő Anna Vjahireva nem nagyon akart a helyzetéről beszélni, de annyit elárult, hogy csatlakozott a Szocsiban edzőtáborozó – olimpiai címvédő – orosz válogatotthoz, amely többek között a magyar válogatottal szerepel majd egy csoportban a tokiói játékokon.

„Van egy csapaton belüli egyezség arról, hogy részletekről nem beszélhetek, mivel az ellenfelek is figyelik a híreket… Összességében azért annyit mondhatok, hogy minden rendben van, csatlakoztam az edzőtáborban lévő válogatott keretéhez. Nincs semmi különös, semmit sem csinálok másképp, mint a többiek. A felkészülés során az érzéseimre hagyatkozom” – mondta 26 éves klasszis.

„Nehézséget mindössze okoz, hogy a válogatottnál senki sem felügyeli a rehabilitációmat. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a Rosztov-Don fizioterapeutájával, de telefonon keresztül azért nem könnyű a helyzet. Igyekszem minden tanácsát betartani olyan pontosan, amennyire csak tudom. És természetesen köszönöm a nemzeti csapatnál dolgozó masszőröknek is, nagyon segítőkészek.”

Vjahirevát arról is kérdezték, hogy szerinte mely válogatottak a legfőbb esélyesek a végső győzelemre az olimpián. A jobbátlövő elmondta, a saját csapatának esélyeiről nem szeretne nyilatkozni, ezért a norvég, francia, montenegrói hármast emelte ki. Hozzátette, hiába ismerik például a brazil játékosokat, azt nem tudják, hogy csapatként hogyan teljesítenek majd. Vjahireva szerint azok a válogatottak lesznek harcban az érmekért, amelyek a legjobban beosztják az erejüket, és megőrzik a klasszisaik egészségét.

TOKIÓ 2020
NŐI KÉZILABDA
CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT:
Hollandia, Montenegró, Norvégia, Japán, Dél-Korea, Angola
B-CSOPORT: Spanyolország, Orosz csapat, MAGYARORSZÁG, Svédország, Franciaország, Brazília

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI AZ OLIMPIÁN
Július 25., 21.30: Magyarország–Franciaország (magyar idő szerint 14.30)
Július 27., 11.00: Magyarország–Brazília (magyar idő szerint 4.00)
Július 29., 19.30: Magyarország–Orosz csapat (magyar idő szerint 12.30)
Július 31., 19.30: Magyarország–Spanyolország (magyar idő szerint 12.30)
Augusztus 2., 16.15: Magyarország–Svédország (magyar idő szerint 9.15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik