Sarapova-S. Williams döntő lesz Isztambulban

Vágólapra másolva!
2012.10.27. 16:11
null
Így örült Sarapova a szombati győzelmének (Fotó: Action Images)
Az orosz Marija Sarapova két játszmában legyőzte a világelső Viktorija Azarenkát a női teniszezők Isztambulban zajló világbajnokságán, így bejutott a fináléba. A győztes a döntőben az Agnieszka Radwanskát búcsúztató Serena Williamsszel csap össze.

 

A női világbajnokságon legutóbb 1989-ben alkotta az elődöntő mezőnyét a világranglista első négy helyezettje, akkor Steffi Graf (1.), Martina Navratilova (2.), Gabriela Sabatini (3.) és Arantxa Sánchez Vicario (4.) jutott a legjobb négy közé.

Idén újra ez volt a helyzet, az elődöntő első mérkőzésén a 3. kiemelt Serena Williams a negyedikként rangsorolt Agnieszka Radwanskával találkozott, a különbség azonban sokkal nagyobb volt közöttük, mint amit a világranglista mutat.

Nem tudni, Radwanska mire lett volna képes, ha nem játszik pénteken három és fél órás meccset Sara Erranival, szerdán pedig majdnem ilyen hosszú mérkőzést Marija Sarapovával, fáradtan mindenesetre nem okozott sok gondot Serena Williamsnek, aki ötödször jutott döntőbe WTA-vb-n. A 31 éves amerikai játékos 2001-ben és 2009-ben nyert, 2002-ben és 2004-ben pedig kikapott a fináléban.

A második elődöntőben Sarapova nem várta igazán jó előjelekkel az Azarenka elleni összecsapást, mert ugyan Stuttgartban legyőzte idén már a világelsőt, ám kemény pályán legutóbb 2009-ben tudta két vállra fektetni a fehéroroszt, aki azóta több fontos összecsapáson – mint az idei US Open-elődöntőben vagy az Australian Open-fináléban – megtréfálta riválisát.

Ám a mai nem igazán volt Azarenka napja: a 23 éves minszki lány mindössze az első játszma elején tudta elvenni egyszer Sarapova adogatását, aki azt leszámítva kiválóan szervált, és ezzel megalapozta győzelmét. Az első játszma 6:4-gyel, a második 6:2-vel lett az oroszé, akin a meccs után látszott, hogy nagy feszültség szakadt ki belőle a sikerrel.

Sarapovának a végső győzelemhez egy még hosszabb sorozatot kellene megtörnie, hiszen – egészen hihetetlen, de – 2004 óta nem nyert Serena Williams ellen, azóta nyolc összecsapáson mindössze két szettet tudott elcsenni az amerikaitól. Az a 2004-es összecsapás ugyanakkor kellemes emlék lehet számára, hiszen egyetlen WTA-vb-győzelme köthető hozzá: a Los Angeles-i fináléban játszmahátrányból múlta felül a fiatalabb Williamst (4:6, 6:2, 6:4).

WTA-TORNA, TEB BNP PARIBAS WTA CHAMPIONSHIPS, ISZTAMBUL (4 900 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Sarapova (orosz, 2.)–V. Azarenka (fehérorosz, 1.) 6:4, 6:2
S. Williams (amerikai, 3.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:2, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik