Nadallal már nem bírt a lett titán

Vágólapra másolva!
2010.05.01. 20:32
null
Gulbis ezúttal is jól bűvölte a labdát, de nem elég jól (Fotó: Reuters)
A többek között Roger Federert is megverő Ernests Gulbis menetelése az elődöntőben ért véget a római mesterversenyen, miután Rafael Nadal három szettben legyőzte őt. A döntőben Nadal David Ferrerrel találkozik.

A római versenyt az utóbbi öt évben négyszer megnyerő Nadal keretbe foglalta az összecsapást, ugyanis az első és az utolsó játékban is elvette Gulbis adogatását. Ez többször nem is sikerült neki, 12 bréklabdájából csak kettőt tudott kihasználni, a 21 éves lett fiú adogatásának visszaadása sokszor megoldhatatlan feladatot jelentett számára

Hiába nyert azonban Gulbis 14:0-ra az ászokat tekintve, így is csak egy játszmát tudott elvenni Nadaltól. Persze ez sem lebecsülendő teljesítmény, főleg ha tudjuk, hogy a spanyol klasszisnak idén salakon ez volt az első elbukott játszmája.

A finálé másik résztvevője David Ferrer lesz, aki pocsékul kezdte a Fernando Verdasco elleni mérkőzését. Huszonnégy perc után 5:1-es hátrányban volt, ám sorozatban hat játékot megnyerve végül az övé lett az első játszma. A következő szettet is megnyerte, így döntőt játszhat – mesterversenyen először a karrierje során.

ATP 1000-ES TORNA, INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA, RÓMA
(2 227 500 euró, salak)  
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 3.)–Gulbis (lett) 6:4, 3:6, 6:4
Ferrer (spanyol, 13.)–Verdasco (spanyol, 6.) 7:5, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik