Tenisz: Jani Réka pénteken folytatja a belgrádi nyolcaddöntőt

Vágólapra másolva!
2021.05.20. 21:53
Szinte a teljes csütörtöki programot elmosta az eső a 235 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású belgrádi női salakpályás tenisztornán – közölte az MTI.

A viadal honlapja szerint a magyarok közül a világranglistán 220. Jani Réka – aki a nyitókörben a cseh Tereza Martincovát (94.) búcsúztatta – két játszmát le tudott játszani az orosz Anna Kalinszkajával (111.) szemben úgy, hogy a mérkőzésüket még szerdán kezdték. Akkor Jani 2:0-s vezetésénél szakadt félbe a mérkőzés, amelynek csütörtöki folytatásában hét gém után már öt bréknél jártak a játékosok, 3:4-nél a 29 éves magyar ápolást kért a combjára. Ezután már csak egy játékot tudott hozni a nyitószettben, amelyet egy óra alatt elvesztett.

A folytatásban Jani türelmes játékkal 3:0-ra, majd 5:1-re elhúzott – közben Kalinszkaja dühében összetörte és eldobta az ütőjét –, majd kiegyenlített úgy, hogy a második felvonásban adogatóként csupán egy pontot vesztett.

Ezután újra csapadékosra fordult az időjárás a szerb fővárosban, a játékosok az öltözőbe vonultak, a pályákat pedig letakarták a szervezők, akik nem is tudtak több mérkőzést megrendezni és a teljes programot péntekre halasztották.

A tervek szerint ekkor lép pályára a párosversenyben második helyen kiemelt Babos Tímea, valamint az orosz Vera Zvonarjova is a negyedikként rangsorolt Alekszandra Krunics, Nina Sztojanovics szerb kettős ellen.

WTA 250-ES TORNA, BELGRÁD (235 238 dollár, salakpálya)
NYOLCADDÖNTŐ

Osorio Serrano (spanyol)Rahimova (orosz) 4:6, 6:3, 6:4
JaniKalinszkaja (orosz) 4:6, 6:1, 0:0-nál félbeszakadt

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik