Berdych az idén először nyert Roddick ellen

Vágólapra másolva!
2010.11.24. 17:24
null
Berdych (képünkön) szervajátékaival nem tudott mit kezdeni Roddick (Fotó: Action Images)
Az első fordulóban egyaránt vereséget szenvedő Tomás Berdych és Andy Roddick összecsapását előbbi nyerte meg 7:5, 6:3-ra a férfi teniszezők londoni világbajnokságán.

 

Mindkét játékos vereséggel kezdte a tornát (Roddick Nadaltól, Berdych Djokovicstól kapott ki), így nagy téttel bírt számukra a mai mérkőzés. Idei három egymás elleni mérkőzésükön rendre Roddick diadalmaskodott, és most is ő állt közelebb az első szett megnyeréséhez, 5:4-es vezetésénél ugyanis két bréklabdához jutott.

A cseh azonban mindkettőt hárította – az elsőt egy remek tenyeressel, a másodikat pedig a hálónál oldotta meg –, majd a következő játékban fordult a kocka.

Ekkor ugyanis Roddick került bajba az adogatásánál – 40:15-nél kockáztatott a második szervájánál, kettős hibát ütött, ezután pedig elvesztette a fonalat –, olyannyira, hogy el is bukta azt, majd a szettet is.

A hétfői, Nadal elleni meccséhez képest sokkal visszafogottabb, passzívabb játékot bemutató Roddick a második játszmában sem tudott újítani, 2:2-nél egy épphogy szélesre ütött labdával ismét elvesztette az adogatását. Innen pedig már nem volt visszaút, Berdychnek arra sem volt szüksége, hogy a meccsért adogasson, mivel 5:3-nál egy újabb brékkel lezárta a találkozót.

Ezzel Roddick igen nehéz helyzetbe került – bár matematikailag még nem esett ki –, Berdych sorsa pedig a Nadal elleni mérkőzésen dől majd el.

TENISZ ATP-VB
EGYES
 A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Berdych (cseh, 6.)–Roddick (amerikai, 8.) 7:5, 6:3

 
AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Nadal (spanyol, 1.)–Roddick (amerikai, 8.) 3:6, 7:6, 6:4
N. Djokovics (szerb, 3.)–Berdych (cseh, 6.) 6:3, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik