Federer: Sampras korábbi edzője jöhet

Vágólapra másolva!
2010.07.27. 07:21
null
Paul Annacone (balra) néhány éve Tim Henmant segítette a tanácsaival (Fotó: Action Images)
Roger Federer jelenleg Pete Sampras korábbi edzőjével, Paul Annacone-nal készül, aki a próbaidejét tölti a világranglista harmadik helyezettje mellett. A brit szövetség vezető amerikai trénere korábban Marat Szafinnal és Tim Henmannel is dolgozott, és több versenyre is elkíséri majd a svájciak korábbi világelsőjét.

Három hónapja Roger Federer még világelső volt, valamint címvédő három Grand Slam-tornán. Azóta kikapott a Roland Garros negyeddöntőjében, 2003 óta először nem jutott döntőbe Wimbledonban, és ma már csak harmadik a világranglistán. Mindezek arra ösztönözték a svájcit, hogy valamit változtasson.

Nos, ő az edzői stábján változtatott, mégpedig úgy, hogy a már meglévő segítői mellé ideiglenes jelleggel, amolyan próbaidőre „felvette" Paul Annacone-t. A 47 éves amerikai szakember – aki dolgozott Marat Szafinnal és Tim Henmannel is – korábban Pete Sampras edzője volt, görög származású klasszis honfitársa a 14 Grand Slam-trófeájából kilencet a vele töltött idő alatt gyűjtött be.

„Keresni akartam valakit a csapatomba, és úgy döntöttem, eltöltök néhány napot Paul Annacone-nal” – írta a saját honlapján Federer, aki már nagyon várja a közös munkát új segítőjével.

A sokak által minden idők legjobb teniszezőjének tartott Federer 2003 végén szakított a svéd Peter Lundgrennel, azóta – bár Darren Cahill, José Higueras és Tony Roche is segítette tanácsadóként – nem volt „főállású" edzője.

A 28 éves svájci fenomén a hat wimbledoni címe mellett ötször nyerte meg a US Opent, négyszer az Australian Opent, egyszer pedig a Roland Garrost, az idei melbourne-i GS-sikere óta azonban egy tornát sem nyert meg. Nyári pihenője után augusztusban a torontói versenyen láthatjuk őt legközelebb játszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik