Djokovics nem adott esélyt Nadalnak

Vágólapra másolva!
2009.11.14. 16:09
Címkék
Novak Djokovics jutott elsőként a döntőbe a Párizsban zajló, 2.75 millió euró összdíjazású férfi mesterversenyen, miután az elődöntőben két játszmában verte meg a spanyol Rafael Nadalt. A fináléban az a Gaël Monfils lesz az ellenfel, aki nagy csatában nyert Radek Stepánek ellen.

 

Djokovics a döntőben (Fotó: Reuters)
Djokovics a döntőben (Fotó: Reuters)
 MONFILS NAGY CSATÁBAN NYERT

Radek Stepánek a második elődöntőben 2:0-ra ellépett az elején, ám Gaël Monfils ezután négy játékot nyert meg zsinórban, és ő már jobban vigyázott brékelőnyére, 6:4-re meg is nyerte a nyitó játszmát.

A második szettben ugyanez nem sikerült neki. A mérkőzésért adogathatott 5:3-as vezetésénél, ám Stepánek visszajött, majd lendületből behúzta a szettet, így jöhetett a döntő felvonás.

Ebben ugyancsak ő érkezett jobb pozícióban a végjátékhoz, és 5:4-nél másodszor szerválhatott a döntőért. Ekkor már nem hibázott, így 6:4, 5:7, 6:4-re legyőzte cseh ellenfelét, így ismét lesz francia játékos a fináléban - tavaly Jo-Wilfried Tsonga három szettben nyert David Nalbandian ellen a döntőben.

Az egész mérkőzést irányítása alatt tartó, a múlt héten Bázelben tornát nyerő Novak Djokovics 6:2, 6:3-ra nyert Rafael Nadal ellen Párizsban, s jutott a torna elődöntőjébe.

Djokovics kezdte az adogatást a mérkőzésen, s a szerb 3:2-es vezetéséig mindkét játékos hozta szervajátékát. Ekkor azonban Nadal hibázott, nem tudott mit kezdeni Djokovics agresszív stílusával.

A brékhátrány aztán annyira megviselte a spanyolt, hogy az első szettben már játékot sem nyert, így a vártnál simábban, 6:2-vel a harmadik kiemelt Djokovicsé lett az első szett.

A második szakaszban is a belgrádi születésű teniszező szája íze szerint alakult minden. Djokovicsnak szinte minden bejött, rendre vonal mellé (természetesen belülről) ütötte a labdát.

Nadal a második szett elején nehéz helyzetbe került, ugyanis viszonylag korán elveszítette adogatójátékát. 3:0-s Djokovics-vezetésnél rendezte csak sorait a spanyol, de ekkor már késő volt. A szerb végigvitte előnyét, és végül 6:3-mal behúzta a második játszmát is.

Nadalnak gyakorlatilag nem volt esélye a mérkőzésen, ezt támasztja alá, hogy egy bréklabdája sem volt. Ezzel szemben Djokovics három lehetőségéből mind a hármat kihasználta, és pályafutása ötödik győzelmét aratta Nadal ellen.

ATP 1000-ES TORNA, BNP PARIBAS MASTERS, PÁRIZS (2 750 000 euró, kemény pálya)  
ELŐDÖNTŐ
Monfils (francia, 15.)–Stepánek (cseh, 13.) 6:4, 5:7, 6:4
Djokovics (szerb, 3.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik