Szávay Jürgen Melzer és Ernests Gulbis korábbi edzőjével készül

Vágólapra másolva!
2009.07.03. 22:46
Karl-Heinz Wetter – így hívják a titokzatos osztrákot. A tréner neve elsőre valószínűleg csak a sportágban különösen járatosaknak mond bármit is, de – és nem szeretnénk elkiabálni semmit sem – ha minden jól megy, a korábban Jürgen Melzerrel és Ernests Gulbisszal dolgozó szakember hamarosan Szávay Ágnes edzője is lehet.
Szávay Ágnes osztrák edzővel tréningezik
Fotó: Farkas József (archív)
Szávay Ágnes osztrák edzővel tréningezik
Szávay Ágnes osztrák edzővel tréningezik
Fotó: Farkas József (archív)
Szávay Ágnes osztrák edzővel tréningezik

Hat magyar a selejtezőben

A főtáblás Szávay Ágnes, Marosi Katalin és Arn Gréta mellett lesznek magyarok bőven a Suez Grand Prix selejtezőjében is. Kapros Anikó (227.) ranglistahelyezése alapján indulhat, rá a román Irina Begu (170.) vár. A pénteki sorsolás után azonban az is kiderült, további öt magyar teniszező is szerencsét próbálhat a kvalifikációban. Az ifjabbik Szávay nővér, Blanka szabadkártyát kapott, és a visszalépések miatt lehetőséghez jutó Imre Yvettel csap majd össze, míg Jani Réka (465.), aki a múlt héten a fináléig menetelt egy 25 ezer dolláros svédországi challengerversenyen, egy másik magyar tehetséggel, Bulgakova Vasziliszával mérkőzik. Argyelán Csillának (1032.) pedig az a szerb Natasa Zorics (477.) lesz az ellenfele, aki néhány hete győzött a tízezer dolláros budapesti ITF-tornán. A selejtezőkre szombaton és vasárnap tíz órától kerül sor a Római Teniszakadémián, ahová a belépés mindkét napon ingyenes.
Lassan fél éve nincs edzője Szávay Ágnesnek. A világranglistán egykor 13., most épp 28. magyar teniszező január közepén, az Australian Openen elszenvedett első körös vereség után szakított a felkészülését addig irányító Kuhárszky Zoltánnal, majd nemsokára a fizikai felkészítésével foglalkozó Kállai Ákossal, az egykori világbajnok öttusázóval is.

Azóta hivatalosan edző nélkül készült. Áprilisban Szávay három hetet itthon töltött, és a nemrég még top százas férfi játékossal, a jelenleg teniszakadémiát üzemeltető Sávolt Attilával készült, de a hosszabb távú együttműködésről nem sikerült megegyezniük.

Próbálkozott néhány magyar férfi játékossal, edzett még Noszály Sándorral is, majd pedig Jancsó Miklósnál kötött ki, aki Gubacsi Zsófiával és Czink Melindával is dolgozott már együtt, és a balul sikerült wimbledoni bajnokságra is elkísérte Ágit – de végül nem találták meg a közös hangot.

Ági hazajött Wimbledonból, és úgy döntött, külföldi edzőt is kipróbál, de a selejtezőkkel szombaton megkezdődő GDF Suez Grand Prix – azaz a római-parti 220 ezer dolláros WTA-torna – csütörtöki sajtótájékoztatóján csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy egy osztrák szakemberről van szó.

Nos, az illető nem más, mint Karl-Heinz Wetter, aki korábban az osztrák Jürgen Melzert a legjobb ötvenbe kormányozta a világranglistán, majd Ernests Gulbisszal dolgozott – a fiatal lett a legjobb nyolc közé jutott a tavalyi Roland Garroson, és ugyancsak bekerült a legjobb ötvenbe. Most pedig Szávayval tréningezik – egyelőre a budapesti verseny végéig.

A SZAKEMBER NYILATKOZATÁT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik