Nyikolaj Davigyenko nyolcvanhat perc alatt elintézte Nadalt

Vágólapra másolva!
2008.04.06. 21:21
Nyikolaj Davigyenko nyerte a Key Biscayne-ben zajló férfi tenisztornát, az orosz teniszező a döntőben két játszmában verte meg a spanyol Rafael Nadalt. A Key Biscayne-ben játszott torna 24 éves történelme során még sohasem nyert orosz versenyző férfi egyesben.
Nyikolaj Davigyenko bajnoki csókja
Fotó: Reuters/Carlos Barria
Nyikolaj Davigyenko bajnoki csókja
Nyikolaj Davigyenko bajnoki csókja
Fotó: Reuters/Carlos Barria
Nyikolaj Davigyenko bajnoki csókja

Az orosz folytatta remek formáját, hiszen az elődöntőben azt az Andy Roddickot verte, aki korábban a világelső Roger Federert búcsúztatta.

A vasárnapi találkozón Davigyenko és Nadal az első szettben három-három megnyert gémig fej-fej mellett haladtak, ekkor azonban Davigyenko váltani tudott, felgyorsította játékát, és megnyerte az első játszmát 6:4-re.

A második szett ott folytatódott, ahol az első befejeződött - Davigyenko remekelt. Nadal nem tudott mit kezdeni az orosz ütéseivel, így ő gyorsan elhúzott 5:1-re.

A vilgranglista 2. ekkor még megrázta magát, nyert egy gémet, de Davigyenko saját szervájánál nem hibázott, így 86 percnyi játék után két játszmában (6:4, 6:2) simán nyert.

Davigyenko harmadszorra játszott spanyol ellenfele ellen, és most sikerült túllépni saját árnyékán, hiszen először tudta legyőzni Nadalt. A torna 24 éves története során először született orosz győzelem.

A balkezes spanyol tavaly júliusban nyert utoljára tornát, akkor a stuttgarti versenyen tudott diadalmaskodni.

ATP-TORNA, SONY ERICSSON OPEN, MIAMI (3 770 000 dollár, kemény pálya)

Egyes. Döntő: Davigyenko (orosz, 4.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik