Szávay Ágnesen kívül már csak Czink Melinda juthat a főtáblára

Vágólapra másolva!
2008.03.24. 22:45
A selejtező első fordulójában két magyar lány volt érdekelt Key Biscayne-ben. Czink Melinda továbbjutott, Arn Gréta viszont kiesett. Szávay Ágnes alanyi jogon főtáblás a viadalon.
Czink Melinda a selejtező 2. fordulójába jutott
Fotó: Imago
Czink Melinda a selejtező 2. fordulójába jutott
Czink Melinda a selejtező 2. fordulójába jutott
Fotó: Imago
Czink Melinda a selejtező 2. fordulójába jutott

Czink Melinda sikerrel vette az első akadályt a 3,77 millió dollár összdíjazású amerikai tornán. A viadal honlapja szerint Czink a svájci színekben induló Bacsinszky Tímeát verte három játszmában.

A mérkőzés nem úgy kezdődött Czink számára, ahogy szerette volna. A világranglistán 64. Bacsinszky egy nagyon szoros rövidítésben megnyerte az első játszmát.

A második szett szintén kiélezett küzdelmet hozott, de ebben már Czink bizonyult jobbnak, mint ahogy a harmadik játékban is. A következő fordulóban az orosz Galina Voszkobojevával találkozik a magyar teniszező.

A szintén a selejtezőben érdekelt Arn Gréta már az első fordulóban egy orosszal, Alisza Kljebanovával került szembe. Az első szettet 6:4 arányban elveszítette a magyar lány, a másodikban viszont korán brékelt, így 2:1-re vezetett.

Ekkor esőszünet szakította félbe a mérkőzést, ami megakasztotta Arn lendületét. Azt követően, hogy elállt az eső, és újra teniszezni kezdtek, a magyar lány már egyetlen gémet sem nyert.

A selejtezőre kényszerült magyarok közül így már csak Czink Melinda juthat el a főtábláig, ha legyőzi Voszkobojevát. Szávay Ágnes alanyi jogon érdekelt a tornán. A legfrissebb világranglistán 18. magyar klasszis utoljára a bangalore-i tornán indult március elején, így most háromhetes pihenő után léphet újra pályára.

Az említett világranglistán egyébként Arn Gréta 18 helyet javítva korábbi pozícióján a 127. helyen áll, míg Czink a 141., ő két helyet lépett előre.

SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Czink-Bacsinszky (svájci) 6:7 (5-7), 7:5, 6:3
Klejbanova (orosz)-Arn 6:4, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik