Szávay Ágnes mindössze két játékot veszített első mérkőzésén

Vágólapra másolva!
2008.02.05. 15:47
A világranglista 20. helyén álló Szávay Ágnes könnyű győzelemmel kezdett a 600 ezer dollár összdíjazású párizsi tenisztorna első fordulójában. A magyar játékos 6:1, 6:1-re múlta felül a fehérorosz Olga Govorcovát (45.) és a következő körben az olasz Tathiana Garbinnal találkozik.
Szávay 6:1, 6:1-re nyert Govorcova ellen
Szávay 6:1, 6:1-re nyert Govorcova ellen
Szávay 6:1, 6:1-re nyert Govorcova ellen
Szávay 6:1, 6:1-re nyert Govorcova ellen

Szávay esélyesként várta a bemutatkozást a francia fővárosban, hiszen ellenfele eddig jóval kevesebb sikert ért el a felnőttek között. Igaz, a világranglistán elfoglalt helyezése tiszteletre méltó, de különösebben nagy sikert nem találhatunk eredményei között. Tavaly érte el legszebb győzelmét, Stanfordban legyőzte az izraeli Shahar Peert.

Érdekesség, hogy az ITF kimutatása szerint Szávay harmadszor találkozott Govorcovával, 2004-ben kétszer is vereséget szenvedett. De azóta a magyar teniszező rengeteget fejlődött, így joggal reméltük, Párizsban megszületik az első sikere.

Így is történt, még izgulni sem kellett a továbbjutásért. Pedig Szávay nem játszott kirobbanó formában, de hibáit könnyedén ellensúlyozták a jó megoldások. Govorcova egy pillanatig sem veszélyeztette a magyar játékos sikerét, első játékát a nyitó szett végén nyerte.

A sima nyitó játszma után a folytatás is hasonlóan alakult, a felszabadult Szávay számos jó ütéssel „rombolta” ellenfele önbizalmát és reményeit. Úgy tűnik, hogy a magyar teniszező kilábalt a januári hullámvölgyből, hiszen akkor nem nyert mérkőzést egyesben. A múlt héten a budapesti Fed Kupa selejtezőben már három sikert aratott, de egyik ellenfele sem tartozott a világranglista élcsoportjába. Patty Schnyder ellen három játszmás találkozón vereséget szenvedett.

Szávay a következő fordulóban a rutinos, a világranglista 39. helyén álló Tathiana Garbinnal mérkőzik és ismét lesz törlesztenivalója. A két teniszező 2005-ös modenai találkozóját az olasz játékos 6:0, 6:3-ra nyerte.

WTA TOUR (PÁRIZS), 600 EZER DOLLÁR

ELSŐ FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Szávay Ágnes (7.) Olga Govorcova (fehérorosz) 6:1, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik