McEnroe, Leconte és Ivanisevics újra a pályán

TOPOR CSABA jelenti LondonbólTOPOR CSABA jelenti Londonból
Vágólapra másolva!
2006.12.05. 16:44
Címkék
Az idén Európa egyik legcsodálatosabb helyszíne, a londoni Royal Albert Hall ad otthont az év egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó teniszeseményének: ez a Black Rock Masters, a tenisz már visszavonult élő legendáinak versenye. A viadal december 5-én kezdődött, a finálé pedig vasárnap lesz.
John McEnroe lesz az évi végi csúcsesemény talán legnagyobb sztárja
John McEnroe lesz az évi végi csúcsesemény talán legnagyobb sztárja
John McEnroe lesz az évi végi csúcsesemény talán legnagyobb sztárja
John McEnroe lesz az évi végi csúcsesemény talán legnagyobb sztárja

A 2006-OS BLACK ROCK MASTERS MEZŐNYE

John McEnroe
Henri Leconte
Pat Cash
Goran Ivanisevic
Richard Krajicek
Thomas Muster
Sergi Bruguera
Marcelo Rios
Cedric Pioline
Carl-Uwe Steeb
Jeremy Bates
Tim Henman
Mark Philippoussis
Anders Jarryd
Paul Haarhuis
A hetvenes, nyolcvanas években divatba jött bemutató-mérkőzések idején – amikor John McEnroe, Jimmy Connors, Vitas Kevin Gerulaitis és Björn Borg járták a nagy városokat – még kevesen gondolták, hogy az azóta lassan kihalt hagyomány – igaz, más formában – egyszer csak újjáéled.

Mára azonban a kiöregedett, profi pályafutásukat befejező csúcsjátékosok szervezett és hihetelen pénzeket megmozgató, no meg még ennél is nagyobb médiaérdeklődést kiváltó versenysorozatban élhetik át a régen elfeledett érzést; amikor "bekapcsol" az adrenalinpumpa.

A Champions Tour névre keresztelt versenysorozat felépítése korszerűbb, mint a jelenlegi profi ATP-viadaloké, hiszen a vegyes, csoportmérkőzéses, majd az elődöntőktől egyenes kieséses rendszerben a legjobbak többször is összecsaphatnak egymással, és persze a néző is jobban jár, mert pénzéért kizárólag a legjobbakat láthatja – méghozzá nem is egy alkalommal.

A profik Mestersorozatának mintájára itt is egy hatalmas torna zárja az évet, amelyen a sorozat tíz versenyén legjobb eredményt elérő legjobb 12 játékos méri össze tudását.

Az már csak apróság, hogy a Champions Touron kizárólag olyan játékos indulhat, aki: volt világelső egyesben vagy párosban; egyesben döntőt játszott Grand Slam-viadalon; megnyerte a Davis-kupát.

Ezek után nem meglepő, hogy az „öregapók” versenyeit lassan többen nézik, mint a jelenkori profikat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik