Sífutó-vk: először állhatott brit versenyző a dobogón

Vágólapra másolva!
2017.12.16. 16:05
Az olaszországi Toblachban férfi 15 és női 10 km-es szabad stílusú versennyel folytatódott a sífutó-világkupa. A hölgyeknél a svéd Charlotte Kalla, a férfiaknál pedig a norvég Simen Hegstad Krüger diadalmaskodott. Az északiösszetett-versenyzők ramsaui versenyét a német Eric Frenzel nyerte meg.

A nőknél az összetett világkupában vezető Kallát alaposan megszorongatták a norvégok, a táv elején Ingvild Flugstad Östberg a közepénél pedig Heidi Weng volt nála gyorsabb, a svéd versenyző hajrájával azonban nem bírtak, sőt Weng annyira elfáradt, hogy még Ragnhild Haga is megelőzte.

A férfiaknál viszont igencsak borult a papírforma, hiszen a szezonban már hat versenyt megnyerő norvég Johannes Hösflot Klaebo ezúttal csak tizedik lett. Ám így is norvég siker született, mégpedig Simen Hegstad Krüger révén, aki viszont élete első győzelmét ünnepelhette. A 15 km-es távon eddig idén kétszer győző francia Maurice Magnificat ezúttal második lett, a bronzérem viszont egy brit versenyző, Andrew Musgrave nyakába került, ami nem éppen mindennapos, sőt brit sífutó még sohasem volt dobogós a világkupában.

SÍFUTÓ-VK, TOBLACH (OLASZORSZÁG)
Férfi 15 km (szabad stílus)
1. Simen Hegstad Krüger (norvég) 29:58.8
2. Maurice Magnificat (francia) +10.6
3. Andrew Musgrawe (brit) +11.5
Az összetett vk állása
1. Johannes Hösflot Klaebo (norvég) 652
2. Alekszandr Bolsunov (orosz) 402
3. Maurice Magnificat (francia) 388
Női 10 km (szabad stílus)
1. Charlotte Kalla (svéd) 22:40.1
2. Ragnhild Haga (norvég) +5.8
3. Heidi Weng (norvég) +13.8
Az összetett vk állása
1. Charlotte Kalla (svéd) 570
2. Heidi Weng (norvég) 446
3. Ragnhild Haga (norvég) 435

Az ausztriai Ramsauban rendezték meg az északiösszetett-versenyzők Gundersen-versenyét. A síugrást a japán Kato Tajhej nyerte meg a cseh Tomás Portyk és az összetett vk-címvédő német Eric Frenzel előtt. Ezek után utóbbi számított a verseny esélyesének, aki a 10 km-es sífutás során érvényesített is, igaz, honfitára, Fabian Riessle alaposan megszorongatta. Kettőjük között mindössze hét tizedmásodperc volt a különbség, míg a harmadik helyen a norvég Jan Schmid zárt.

ÉSZAKIÖSSZETETT-VK
Gundersen-verseny
1. Eric Frenzel (német) 24:17.8
2. Fabian Riessle (német) +0.7
3. Jan Schmid (norvég) +8.1
Az összetett vk állása
1. Espen Andersen (norvég) 294
2. Jan Schmid (norvég) 283
3. Vatabe Akito (japán) 269

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik