Svindal nyerte a drámai lesiklást, Kernen és Dalcin balesete

Vágólapra másolva!
2007.03.14. 13:53
Aksel Lund Svindalt és Didier Cuche-t, az alpesi sí Világkupa-döntő lesikló számának és a szakág összetett versenyének győztesét kellene ünnepelni szerdán a svájci Lenzerheidében, de valószínű, hogy az érintettek sincsenek túlságosan jó hangulatban két súlyos baleset miatt. A hazai közönség előtt szereplő Bruno Kernen és a francia Pierre-Emmanuel Dalcin hatalmas bukott, mindkét versenyzőt mentőhelikopterrel szállították kórházba.
Reuters
Reuters

A versenyt a Silvano Beltramettiről elnevezett pályán rendezték, s sajnos a két súlyos baleset éppen a névadó tragédiáját idézte. A fiatal svájci síelő 2001 decemberében Val’d’Isere-ben bukott, s megbénult, azóta is tolókocsiban éli napjait. Reméljük, Kernen és Dalcin is „csak” nagyot esett, s nem szenvedett maradandó károsodást.
A 34 éves, világbajnok svájci síelő a pálya alsó szakaszán, egy ugrató után vesztette el egyensúlyát, s nagy lendülettel vágódott a védőhálóba. Kernen meg sem mozdult, amíg az orvosi csapat odaérkezett. A futamot ezért félbeszakították, de később folytatták. A www.eurosport.com úgy tudja, hát- és térdsérülést szenvedett.

Talán, nem kellett volna, ugyanis rövidesen Dalcin is szerencsétlenül járt. A francia versenyzőt is kórházba szállították, az európai sportcsatorna szerint vállsérülést szenvedett.

Kernen és Dalcin balesete ellenére a szervezők a pályakarbantartás után befejeztették a versenyt, amelynek végén az összetett Világkupa-elsőségért is harcoló Aksel Lund Svindal Svindal lett a győztes. A lesikló Vk-ban a svájci Didier Cuche diadalmaskodott.

ALPESI SÍ VILÁGKUPA, DÖNTŐ

FÉRFI LESIKLÁS
1.Aksel Lund Svindal (norvég) 1:18.97 p
2.Daniel Albrecht (svájci) 1:19.02
3.Christoph Gruber (osztrák) 1:19.04
A SZAKÁGI VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE 11 FUTAM UTÁN
1.Didier Cuche (svájci) 652 pont
2.Marco Büchel (liechtensteini) 471
3.Erik Guay (kanadai) 393
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA 33 VERSENY UTÁN
1.Benjamin Raich (osztrák) 1075 pont
2.Svindal 1052
3.Cuche 1008
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik