HA ÉN EZT A KLUBBAN EGYSZER ELMESÉLEM!!!

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2012.10.03. 11:10
Az 1977-ben készült német James Bond "light" sorozat a "Nem kell mindig kaviár" epizódrészeinek utolsó mondata volt mindig ez: - Ha én ezt a klubban...

Az 1977-ben készült német James Bond "light" sorozat a "Nem kell mindig kaviár" epizódrészeinek utolsó mondata volt mindig ez: - Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem.Az 1977-ben készült német James Bond "light" sorozat a "Nem kell mindig kaviár" epizódrészeinek utolsó mondata volt mindig ez: - Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem.

2012. szeptember 16.-án alakult egy klub (hivatalosan egyesület) ami a szívünknek oly kedves és fontos!!!

Ez hogy kapcsolódik hozzám és a Tottenham-hez???

Ezt most a "klubban" elmesélem és erre biztatom a többieket is ;)

Sportszerető családba születtem. Szüleim sportoltak, sőt édesapám egészen 68 éves koráig volt igazolt és aktív sportoló. Természetesen engem is megcsapott az egész varázsa és hét éves koromtól kosárlabdáztam a Központi Sportiskolában, de mindig valahogy a foci nézése és játszása okozott igazi örömet. Az akkori fekete-fehér tévén még nem adtak annyi sportot, mint ami jelenleg elérhető a több egész napos sport tematikus csatornán. Hétfőnként amikor a magyaron nem volt adás, akkor esténként a cseh adón néztük a Gólok, Pontok, Méterek magazinműsort, valamint a kupaszerdák voltak a mi várva várt napjaink, amikor a magyar csapatok meccsei mellett láthattunk cseh és az orosz csapatokat is. Előfordult olyan is, amikor már volt színes tévénk, hogy melléraktuk a régi nagy és egy kis fekete-fehéret és a kábel megosztásával egyszerre néztünk apámmal három meccset!!! Minden érdekelt, ami foci, főleg a tv-ben. Mély nyomokat hagyott bennem egy film, amit a magyaron láttam szinkronizálva: Those Glory, Glory Days (info: http://hotspur.blog.hu/2009/08/31/filmajanlo_45) Nem hittem a szememnek, hogy csajok ennyire oda lehetnek egy csapatért...

Egy pár évet ugrunk az időben. 80-as évek vége. Elkezd kinyílni a világ, kaptam egy Commodore 64-es számítógépet, amin a barátokkal különböző focis játékokat játszottunk. A leosztás állandó és mindenki ragaszkodik a saját csapatához, az öcsémé a Liverpool, a barátomé a MU és enyém a Tottenham.

Jöttek az első külföldi csatornák MTV (Music TV), a Sky és a Super Channel. A Super-en minden kedden este sportok! 20-21 óra között európai foci, 21-22 óra között snooker, 22-23 óra között angol liga összefoglaló, majd 23 órától NBA!!!

Már kezdtem tisztában lenni a csapatokkal és nem csak a nevüket ismertem, hanem a játékosokat és a stadionokat is. Egyszerűen a képernyőn keresztül is lebilincselt a White Hart Lane hangulata és a csapat akkor látványos játéka. Ezzel minden véglegesen eldőlt, a szimpátiából örök szerelem lett!!!

Az 1991-es kupadöntőt már elkötelezett fanatikusként vártam. A foci angol módra műsort élesített videóval követtem, mikor lesz a Spurs meccs összefoglalója. Jöttek már a manager játékok is PC-n, ezek között is a legjobb a Championship Manager (egy ideje Football Manager) sorozat, melyben mindig a csúcsig vezettem a csapatot. 1993-ban a Man. United - Kispest BL selejtezőre menet megálltunk egy fél napot Londonban. Az első utam a pályához vezetett és már az is hatalmas élmény volt, hogy kívülről körbejárhattam, sőt a földön talált kis csapatképet a mai napig őrzöm.

1993-ban az akkori Népsportban megjelent egy kisbetűs felhívás, mi szerint a Bem rakparton egy étteremben megalakul az Angol-Magyar Futballbaráti Társaság, ahová várják az érdeklődőket. Kicsit megszeppenve de elmentem, amit nem bántam meg. Mindenki hozta a saját kis ereklyéit, sőt odaadta a másiknak!!! Az első találkozásunkkor kapott Nicky Barmby-s újságposzter még mindig meg van. Értékes emberekkel ismerkedhettem meg, akik közül akad olyan is akivel azóta tart a folyamatos barátságunk.

1994 karácsonya! Ekkora már kinőttem, hogy kikutassam az ajándékaimat, de a kapott csomagok nem okoztak meglepetést egyszer sem IDÁIG. Édesanyám egy angol ismerősén keresztül beregisztrált a hivatalos Members Clubba! Talán még ma sincs tisztába vele, hogy ez a meglepetés mekkora örömet jelentett és jelent a mai napig számomra.

Vasárnap reggelente ahogy felkeltem az első utam az újságárushoz vezetett és mohón lapoztam fel a lapot az angol eredményekért, majd már az Eurosport (később a CNN) képújságja mellett izgultam végig a meccseket, pedig csak az aktuális eredményt írták ki. A Blaha és a Keleti között egy kis utcában (Alsóerdősor) megnyitott a Champions nevű étterem, ahol a külföldi vendégek miatt ment a tv-n a Sky Sport. Ünnepnapnak számított, amikor adták élőben a meccsünket és elmehettem megnézni!!!

A következő lépcsőfok az internet volt az ezredforduló környékén. Először a szöveges, majd a rádióközvetítések. 2001. október 5.-én Ernesto Serra életre keltette a Tottenham topicot az Index drukkerkocsma fórumán! Ekkor döbbentem rá, hogy nem vagyok egyedül (pedig többen azt mondták, hogy nincs még egy ilyen hülye az országban). Az ismerőseim többsége United, Pool, vagy Arsenal szurkoló volt...

Elindult az angolfoci.hu előfizetéses weblap, aminek életem legjobb BARÁTJÁT is köszönhetem. Hihetetlen módon pár kilométerre éltünk egymástól...

A 2002-es Ligakupa döntő előtt bejártuk fél Budapestet hátha találunk egy helyet ahol megnézhettük volna a meccset, de maradt a rádióközvetítés, amit ma a stream közvetítések világában már nehéz elképzelni is (most már pipa vagyok, ha szar minőségben jön a meccs...)

Az első helyszíni meccsélményemet már neki köszönhettem!!! 2003. novemberében egy esős napon láttuk az Aston Villa elleni 2:1-es "diadalt", majd 2005. őszén az Arsenal elleni 1:1-et.

Milán megalkotta az első magyar Tottenham-es weblapot is, amit ahogy időnk engedte próbáltunk töltögetni, de hosszútávon a munka nyert :(

Már akkor arról beszéltünk, hogy milyen jó lenne ha többen lennénk, de virtuálisan sem voltunk többen egyszerre 4-5 főnél.

Milán barátom ajánlotta először ezt a Spursblogot, hogy milyen színvonalas írásokkal jelentkezik a napló alkotója Woland! Ezt volt az a hely, ahol szó szerint egymásra találtunk és létrejöhetett mindannyiunk közös álma!

2012. szeptember 16.-án történelmi létszámban jelentek meg a magyarországi Tottenham szurkolók és megalapítottuk a Tottenham Hotspur Szurkolói Egyesületet aminek a bírósági bejegyzése folyamatban van!!!

Engem az a megtiszteltetés ért, hogy megválasztottak a klub elnökének, aminek igyekszem legjobb tudásom szerint megfelelni!

Elsődleges feladatunk összegyűjteni a magyar szurkolókat. Szeretnénk rendszeres összejöveteleket tartani meccsnézéssel összekötve, valamint biztosítani a klubtagoknak azt a lehetőséget, hogy mérkőzésjegyhez jussanak a Lane-n.

Jelenleg a következő lépésünk a magyar klub hivatalosítása az anyaegyesületnél!

Minden Spurs érzelmű embert szívesen látunk és kövessétek a példámat és írjátok le hogy letettek rajongók!!!

MERT WE ARE TOTTENHAM:


COYS!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik