Townsend-Charlton-Beckham-Bale vegyes

Vágólapra másolva!
2011.01.11. 16:01
Kezdjük a legfontosabb, egyben legjobb hírrel: továbbjutottunk az FA-kupában. (Nagyon jó kis összefoglaló itt, a végén feltétlenül várjátok...

Kezdjük a legfontosabb, egyben legjobb hírrel: továbbjutottunk az FA-kupában. (Nagyon jó kis összefoglaló itt, a végén feltétlenül várjátok meg a fiatal szélsőnkről bevágott pár részletet, érdemes!) A Charlton Athletic nem is oly régen a Premier League-ben mozgott, sajnálatos zuhanórepülésük úgy tűnik megállt a League One-ban és idén esélyük van a feljebb lépésre is. A Leeds tavalyi és idei hőstetteit figyelembe véve, a Leicester City olajmilliárdosokat heccelő magatartását bámulva ill. a Derby égését csodálva Crawley kies városában, különösen üdítő volt a magabiztosság és elegancia amivel elintéztük ezt a patinás londoni csapatot.Kezdjük a legfontosabb, egyben legjobb hírrel: továbbjutottunk az FA-kupában. (Nagyon jó kis összefoglaló itt, a végén feltétlenül várjátok meg a fiatal szélsőnkről bevágott pár részletet, érdemes!) A Charlton Athletic nem is oly régen a Premier League-ben mozgott, sajnálatos zuhanórepülésük úgy tűnik megállt a League One-ban és idén esélyük van a feljebb lépésre is. A Leeds tavalyi és idei hőstetteit figyelembe véve, a Leicester City olajmilliárdosokat heccelő magatartását bámulva ill. a Derby égését csodálva Crawley kies városában, különösen üdítő volt a magabiztosság és elegancia amivel elintéztük ezt a patinás londoni csapatot.

Végre kimenőt kapott a teljes támadó-középpálya: csak Modric kapott egy féldőnyi szerepet, van der Vaart, Bale és Lennon átadták helyüket a Pavljucsenkó, Kranjcar, Townsend triónak. Az első félidő viszonylag unalmas affér volt - a máodik játékrész azonban minden igényt kielégített. Egymás után záporoztak a lövések a Chalton kapujára (vagy afelé...), és még a vendégek is megtornáztatták Carlo öreg csontjait percről percre (najó, inkább húsz percről húsz percre).

Amiért sokáig emlékezetes lesz ez a meccs, az Andros Townsend teljesítménye. Azt eddig is tudhattuk, hogy tehetséges a srác - eddig minden kölcsönklubjánál kitűnően teljesített, viszont a felnőtt csapatban ez volt az első tétmeccse. Olyan játékkal mutatkozott be ami bőven teret adhatna a hurrá-optimizmusnak! Igen, igen, tudom, hogy harmadik ligás ellenféllel szemben nem kellene elszállni, de amit tőle láttunk azt ellenféltől függetlenül csak a valóban ígéretes focisták tudják nyújtani. Főleg 19 évesen. Kiváltképp a bemutatkozó meccsükön.

Amint az összefoglalóban láthattátok, nagyon egészséges 25-méteres jobb lábas bombával nyitotta tottenhames góljainak remélhetőleg nagyon hosszú sorát. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy elvileg a bal lába a jobbik... Nagyon agilisan változtatta a helyét egész meccsen, jó beadásokat küldött a kapu előterébe, több jó távoli próbálkozása is volt - szóval soha rosszabb debütálást! Most megy vissza kölcsönbe a másodosztályba, de gyanítom, hogy ez az utolsó szezonja a keltetőben.

A meccs másik pozitívuma Sandro játéka - ha lehet hinni a kiszűrődő pletykáknak, akkor Harry nagyobb szerepet szán neki a szezon hátralévő részére. Alighanem a Scott Parker-ügyirat lezárását is jelentené ez a fejlemény egyben. Ha már pozitívumokról beszélünk, igazságtalan lenne nem megemlíteni Defoe két gólját - nagyon nagy szüksége van a csapatnak arra, hogy magára találjon a srác.

Ha már megérkeztünk a pletykákhoz akkor mondjunk egy jó hangos "Aggyonisten"-t Mr. David Beckhamnek! Mától a csapattal edz a Spice Girls egyetlen hímtagja, és bárki bármit mond, a srác elhivatottságát csak elismeréssel figyelheti az ember. Ahelyett, hogy Malibuban süttetné a hasát az asszonnyal, eljön az Örök Köd Birodalmába rohangálni a sárban. (Amúgy, alighanem a 77-es lesz a mezszáma...)

Tegnap még úgy nézett ki, hogy a csapattal készülés lesz az egyetlen kapcsolata a Tottenhammel az alatt a pár hét alatt amit velünk tölt. Viszont újabban Redknapp bevallotta, hogy anélkül jártatta a lepcses száját, hogy tudta volna mi is folyik a feje felett a tárgyalóasztalnál. Nagyon is elképzelhető, hogy pályára lép nálunk a beadások kikent-kifent hercege - sőt, akár a United elleni sportbulvár-szempontból hardcore pornó-fokozatú debütálásról sem kell még lemondani. Szerintem egy tízperces meccs-végi cameo hasznos lehet a csapat számára.

A legtöbb, átigazolásokkal kapcsolatos bennfentes infó idegesítően többértelmű, vagy egymásnak ellentmondó... Suárez neve viszont egyre gyakrabban tűnik fel. Újabban Lukakut is megemlítik, mint másod-, harmad-, többedleges opciót. Szintén hangosodik a csiripelés Phil Neville-lel kapcsolatban (tudom, tudom), akit Hutton vetélytársaként szerződtetne Redknapp - Corlukát ugyanis permanens szerződéssel vinné a Juve. Pienaar-ügyben semmi új nincs - hacsak az nem, hogy a Chelsea is beszállt szart kavarni egy konzervatív 3 millás ajánlattal. Llorente hirtelen eltűnt a térképről, Adebayor viszont alattomos zátonyként emelkedett újra fel a mélységből. Remélhetőleg sikerül elkerülnünk a kontaktust. Kölcsönügyletek terén Kyle Walker villás kalandja már elkezdődött (ő is góllal debütált, nem is akármilyennel!) - másik Kyle-unk, Naughton pedig a Leicester City jobboldalán fojtogatta a Shitty próbálkozásait, ill. jól segítette a hazaiak támadásait is (ugye a Rókák újrajátszásra kényszerítették a még erre is alig-alig rászolgált manchesterieket). Townsend kölcsönügylete is alighanem napok kérdése. David Bentley és Robbie Keane esetében is lehet, hogy a kölcsön lesz a megoldás, de őket szívesen elpasszolnánk permanensen is. Sajnos mindketten eléggé jól keresnek nálunk, így a Birmingham/Wolves-méretű csapatok nem biztos, hogy meg tudják adni azt amit a játékosok követelnek (mármint az anyagiak terén - játéklehetőséget tekintve, szinte biztos kezdők lennének mindketten).

Bale-t is említettem a címben, és volt is okom rá. A Marca című madridi sportújság megszavaztatta olvasóival az év csapatát. Nem meglepő, hogy a tizenegy helyből kilencet a Real-Barca páros játékosai foglalnak el. A fennmaradó pozíciókon a két országos jóbarát, Maicon és Bale osztoznak. Ez azért mindenképpen megsüvegelendő - nem csak, hogy ő az egyetlen brit kiválasztott, de rajta kívül csakis echte latinok kaptak helyet a csapatban!

Kellemes január-közepét!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik