Lövöldözött, szélvédőt tört az olimpiai bajnok női kosaras

MTI / NSOMTI / NSO
Vágólapra másolva!
2012.11.16. 14:48
null
Chamique Holdsclaw a Washington Mystics mezében (Fotó: Action Images)
Az atlantai rendőrség őrizetbe vette Chamique Holdsclaw-t, a 2000-es sydneyi olimpián aranyérmes amerikai női kosárlabda-válogatott tagját, miután rálőtt volt barátnőjének kocsijára.

A 35 esztendős, három éve visszavonult Holdsclaw csütörtökön veszekedett ex-barátnőjével, Jennifer Lacyvel, aki 2009-ben csapattársa volt az Atlanta Dream csapatánál. Előbb egy baseballütővel betörte Lacy autójának szélvédőjét, majd rálőtt a járműre. Az esetnél senki sem sérült meg. Holdsclaw 10 ezer dolláros óvadék fejében védekezhet szabadlábon.

Chamique Holdsclaw az egyetemi kosárlabdázás történetének egyik legjobb női játékosa. 1995 és 1999 között a University of Tennesse-n tanult, és a csapat az ő vezérletével 1996 és 1998 között (utóbbi évben veretlenül, 39–0-s mérleggel) a női NCAA (országos egyetemi bajnokság) történetében elsőként tudott sorozatban három bajnoki címet szerezni. Rajta kívül csupán hatan érték el egyetemi karrierjük alatt a 3000 pontot. 3025 pontjával és 1295 lepattanójával nem csupán a lányok, hanem a fiúk között is a Tennessee Egyetem valaha volt legeredményesebb játékosa. Egyike annak az öt NCAA kosaras lánynak, aki karrierje során legalább 2000 pontot dobott, 1000 lepattanót szerzett, valamint kiosztott 300 gólpasszt, és elcsent ugyanennyi labdát az ellenfelektől.

Bizonyíték (Fotó: sandrarose.com)
Bizonyíték (Fotó: sandrarose.com)

1999-ben megkapta az Egyesült Államok legjobb amatőr sportolójának járó James E. Sullivan-díjat, és senkit nem lepett meg, hogy a WNBA-drafton elsőként vitte el a játékjogát a Washington Mystics. Első szezonját az Év újonca díjjal zárta, hatszor került be az All-Star válogatottba, kétszer lett a liga legjobb lepattanózója, 2002-ben pedig a WNBA pontkirályaként ünnepelhették.

A volt barátnő és jelenlegi sértett: Jennifer Lacy (Fotó: vcstar.com)
A volt barátnő és jelenlegi sértett: Jennifer Lacy (Fotó: vcstar.com)

2010-ben a San Antoni Silverstarstól vonult vissza. Idén megjelent önéletrajzi könyvében (Áttörés: Szemben az esélyekkel, dobásról dobásra) leírta, hogy már a középiskolai évei alatt is többször küzdött depresszióval, és később is nem egy alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot. Az elmúlt hónapokban mindezek ellenére egy mentálhigiénés társaságnál dolgozott tanácsadóként.

A volt barátnő és jelenlegi sértett: Jennifer Lacy (Fotó: numballs.com)
A volt barátnő és jelenlegi sértett: Jennifer Lacy (Fotó: numballs.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik